Een Volvo voor Kerst

  • Posted on april 14, 2021 at 11:17 am

Binnen Nederland staat Volvo nog altijd bekend als een merk dat veilige auto’s maakt voor het gezin. Veiligheid is nog altijd een speerpunt.

Doelgroep

Volvo richt zich voornamelijk op grote gezinswagens, bijvoorbeeld sedans, stationwagens en de steeds populairdere SUV’s.

 

Veiligheid

Het merk Volvo heeft door de jaren heen een ijzersterke reputatie opgebouwd op het gebied van veiligheid en betrouwbaarheid. De goede reputatie heeft het te danken aan de vele innovaties op het gebied van veiligheid.

De uitvindingen van Volvo hebben geleid tot nieuwe wetten en regels voor alle auto’s op gebied van veiligheid. Bijvoorbeeld bij de driepuntsgordel. Nadat deze in 1959 werd uitgevonden werd het patent vrij beschikbaar gemaakt zodat alle andere autofabrikanten het ook konden gebruiken.

Ook veiligheidsmaatregelen voor kinderen en airbags werden door Volvo geïntroduceerd. Naast fysieke veiligheidssystemen worden er ook steeds meer elektronische veiligheidssystemen geïntroduceerd zoals het Pilot Assist, een detectiesystemen voor dieren en mensen. Andere voorbeelden zijn Lane Aid Assistant dat ervoor zorgt dat je niet per ongeluk van rijbaan wisselt en Blind Spot Indication System waarmee je in een oogopslag ziet of er zich iets in de dode hoek bevindt.

Fabrieken

Volvo Fabrieken zijn gevestigd in Torslanda(Zweden), Gent(België), Kuala Lumpur (Maleisië) en sinds kort ook in Daqing en Chengdu (beiden in China).

Populaire modellen

Populairste Volvo-modellen om te leasen zijn de XC40, en V60. Via Private Lease zijn ze voordelig te rijden voor een vast bedrag per maand.

XC40

De Volvo XC40 is de eerste compacte SUV van Volvo. Het is het jongere broertje van de Volvo XC60 en de Volvo XC90. Hij werd na de lancering meteen een groot succes en is de best verkopende Volvo op dit moment. In 2018 werd hij uitgeroepen tot “Auto van het Jaar”.  

Naast een hybride uitvoering is in 2020 ook een volledig elektrische XC40 geïntroduceerd,  de Volvo XC40 Recharge.

Het instapmodel van de XC40 is de Base. Het interieur is zeer modern. Er is geen overdaad aan knopjes. De bestuurder en passagier voorin hebben genoeg ruimte en ook de beenruimte achterin is prima.

In Nederland houden we van het stoere design en de hogere zit van SUV’s. Volvo XC40 Private Lease is een voordelige manier om in een splinternieuwe Volvo te rijden.

V60

De Volvo V60 is middelgrote luxe stationwagen. Hij werd in 2010 geïntroduceerd. Het is de stationcarversie van de Volvo S60 sedan. In 2018 volgt de tweede generatie. Deze is groter en praktischer en ook de bagageruimte is ruimer.

De letter “V” staat voor “Versatility”. Dit betekent “veelzijdig” in het Nederlands. Een passende benaming. Mede vanwege de grote achterklep en laadruimte die het makkelijk maken om veel bagage te nemen.

De V60 is voorzien van het Volvo City Safety-systeem. Hierdoor stopt de auto automatisch bij een dreigende botsing onder de 31 kilometer per uur.

Met Volvo V60 Private Lease rijd je een ruime gezinsauto voor een aantrekkelijke prijs.

https://leaseauto.nl/private-lease/volvo/

Top