Kerst kado tips
Image default
Beauty en verzorging

Veelgestelde vragen over operatietafels

Operatietafels zijn veelzijdig ontworpen om verschillende posities mogelijk te maken, afgestemd op de behoeften van diverse medische specialismen. Ze kunnen bijvoorbeeld worden aangepast naar een staande positie, een zittende positie voor betere toegankelijkheid, of ligposities zoals op de buik, op de zij, of met specifieke ondersteuning voor de kaak. Ook kunnen ze gekanteld worden in trendelenburg- of anti-trendelenburgposities, en zelfs in een strandstoelpositie. Deze aanpassingsmogelijkheden zijn specifiek ontworpen om chirurgische ingrepen te vergemakkelijken en het comfort van de patiënt te maximaliseren.

Wat is het verschil tussen de operatietafels?

Operatietafels zijn er in verschillende merken en modellen, elk met hun eigen voordelen en kenmerken. Zo zijn de Brumaba operatietafels speciaal ontworpen en ontwikkeld om aan de unieke behoeften van medische professionals te voldoen. Ze zijn niet alleen ergonomisch ontworpen voor comfort, maar bieden ook specifieke voordelen voor zowel chirurgen als patiënten. Denk aan aanpassingen en configuraties die geschikt zijn voor verschillende medische specialismen en de mogelijkheid om specifieke apparatuur te integreren.

Aan welke normen voldoet een operatietafel?

De nieuwste operatietafels voldoen aan de hoogste standaarden voor kwaliteit en veiligheid in medische apparatuur. Ze zijn gecertificeerd volgens EN ISO 13485 en IEC 60601-1, wat betekent dat ze de noodzakelijke veiligheids- en prestatie-eisen voor medische elektrische apparatuur halen.

Wat zijn de voordelen van mobiele operatietafels?

Mobiele operatietafels maken operaties flexibeler en stroomlijnen zowel werkprocessen als het verplaatsen van patiënten. Ze zijn aanpasbaar aan verschillende operatieve behoeften, wat het mogelijk maakt patiënten direct na hun ingreep naar hun kamer te verplaatsen en de operatiekamer snel schoon te maken voor de volgende patiënt.

Zijn er accessoires beschikbaar voor operatietafels?

Ja, voor operatietafels zijn er afhankelijk van het model verschillende accessoires beschikbaar, zoals extra stukken voor de zijkanten en verlengingen voor het voet- en rugdeel. Deze accessoires zijn ontworpen om de patiënt meer comfort te bieden en de operaties makkelijker te maken.

Hoe moeten operatietafels worden gereinigd en gedesinfecteerd?

Het materiaal van de bekleding van operatietafels is speciaal ontworpen voor medisch gebruik en voldoet aan hoge hygiënestandaarden. Dankzij het naadloze en waterdichte ontwerp is de bekleding makkelijk schoon te maken en te desinfecteren. Om de bekleding in goede staat te houden, is het aanbevolen om schoonmaak- en onderhoudsproducten te gebruiken die niet meer dan 30% alcohol bevatten.