Kerst kado tips
Image default
Bloemen

Kruidentuin en decoratie potten en schalen

De lente is van start gegaan. Een mooi moment om je interieur eens goed onder handen te nemen. Niets is fijner dan een schone woning met nieuwe frisse accessoires. Een trend van de afgelopen tijd zijn verse kruiden. Je eigen verse munt voor een lekker kopje muntthee bijvoorbeeld. Maar heb je geen groene vingers? Geen nood. De kruidenplantjes worden inmiddels door alle supermarkten aangeboden. Het enige nadeel hierbij is de houdbaarheid. Na een paar knipbeurtjes en ongeveer een week tijd is de plant op. Er zit geen blaadje meer aan, en er zal ook niets meer bijkomen. Plofplantjes worden ze wel eens grappend bedoeld. De meeste mensen lukt het niet om de kruiden lang goed te houden en zien zich genoodzaakt een nieuw plantje te kopen.

Mini kruidentuin

De oplossing is echter beschikbaar. Een eigen kruidentuintje met handig LED lampje en waterindicator. Hiermee is het werkelijk een fluitje van een cent om zelf je eigen verse kruiden te kweken. Het kruidentuintje heet Kweeklicht en kan worden besteld via de website Kweeklicht.com. De meegeleverde kruidenzaadjes kunnen in de hydrocultuur worden gelegd. Als er wat water wordt toegevoegd dan gaan ze binnen een week ontkiemen. Met wat meegeleverde meststof groeien de kruiden als kool. Na enkele weken zijn er al mooie kruidenplantjes aanwezig. Toch is het verstandig om nog even te wachten met consumeren.

Waterniveau

Voor veel personen is het bewateren van de planten niet zeer vanzelfsprekend. Bij kruiden komt dit toch best nauw omdat ze kwetsbaar zijn voor droogte. Gelukkig is het kweeklicht hier op bedacht. Er zit een waterniveau meter in het kruidentuintje. Hiermee wordt geconstateerd wanneer het water on het gewenst niveau komt. Een piepje en rood knipperend lichtje attendeert de eigenaar. Op deze manier komen de verse kruiden nooit water tekort en kan er naar hartenlust worden geoogst.

 

Oogsten van de kruiden

Wanneer de planten een hoogte hebben van een centimeter of 10 dan kun je beginnen met oogsten van je verse kruiden. Als je er met beleid takjes vanaf knipt dan blijven de plantjes doorgroeien. Knit daarom altijd vanaf een vertakking. De kruidenplantjes gaan dan direct door met het aanmaken van nieuwe takjes. Een goede oogst van dagelijkse verse munt voor een lekker kopje muntthee is dan geen enkel probleem. Het is ook mogelijk om meerdere kruiden in één kruidentuintje te kweken. Hierdoor kun je bijvoorbeeld voor je gerechten verse basilicum en munt kweken.

https://kweeklicht.com