Kerst kado tips
Image default
Cadeau

Dingen om thuis te doen om de kinderen bezig te houden

Vervelen jij en je kind(eren) je ook wel is? En heb je dan geen idee wat je moet doen om je kinderen bezig te houden? Geen zorgen! Wij hebben een paar leuke ideeën bij elkaar verzamelt die ervoor zorgen dat je kinderen lekker bezig zijn en jij weer minder hoeft te stressen.

Zintuiglijk spel

Dit is een geweldige optie voor kinderen van alle leeftijden en je kunt zo flexibel zijn op basis van dingen die je al in huis hebt en inspelen op de interesses van het kind.

Regenboog rijst zintuiglijke bad voor kleuters is een geweldige optie. Het is gewoon een badkuip gevuld met een of andere vorm van zintuiglijk materiaal zoals rijst, kokosnoot of linzen (alles op basis van voedsel en wat droog is is ideaal en dat zal gemakkelijk op te zuigen zijn als de kinderen een rommel maken en ook niet giftig en geen verstikkingsgevaar) en voeg een paar kopjes, trechters, scheppen toe en leun achterover en ontspan terwijl ze scheppen, gieten, meten, kantelen en hun handen in het bad snuffelen. Dinosaurus spelen verhoogt het door een stel kleine plastic dieren te ‘verstoppen’ en stuur ze op een missie om ze allemaal te vinden. 

Onafhankelijk spelen

Een vaardigheid die sommige kinderen eerder ontwikkelen dan anderen, is zelfstandig spelen. Het speelgoedpaleis heeft hier de juiste stukken speelgoed voor. En hoewel het zeker iets is dat steeds vaker voorkomt naarmate ze ouder worden, zijn er manieren om de tijd die uw kinderen alleen aan een activiteit besteden geleidelijk te vergroten. Onze beste resultaten zijn wanneer er een duidelijke intentie of activiteit is en niet alleen een algemeen ‘ga maar spelen’. Het kan dus zijn dat u de hele dag tijd besteedt aan het opzetten van activiteiten of het voorbereiden van dingen, maar dit maakt allemaal deel uit van de kinderen die hun eigen vaardigheden ontwikkelen.

Een goed uitgangspunt is een activiteit met een duidelijk doel. Voor kleuters werken dingen als stapel- en sorteerspellen, puzzels en rijgen en rijgen allemaal heel goed. Geef ze duidelijke instructies en laat ze het doen. Ongetwijfeld zullen ze terugrennen en je iets willen laten zien, een vraag stellen of zich afvragen waar je bent geweest, maar na verloop van tijd en met omleiding terug naar de activiteit om het volgende te doen, iets anders of iets anders – zal versterken dat ze kan eigenlijk alleen spelen. Dit stapelspel is geweldig om mee te beginnen, net als alle draad- en veteractiviteiten. 

Puzzels zijn er nog een die perfect zijn voor elke leeftijd. Hoe ouder het kind, hoe beter het in staat zal zijn om het zonder begeleiding of hulp te voltooien en als je echt die kleine pauze wilt, zorg er dan voor dat je er een kiest die ze zonder hulp kunnen doen, ongeacht de leeftijd, in plaats van er een uitdaging van te maken. We moedigen uitdagende puzzels vaak aan omdat het op de lange termijn een betere prijs-kwaliteitverhouding heeft, maar er is ook plaats voor ‘snel en gemakkelijk’ haalbare puzzels die jou en hen die tijd geven. Bekijk hier onze kinderpuzzels  en de collectie omvat alles van houten puzzels van 2 stukjes, vloerpuzzels zoals de wereldpuzzel die hier wordt getoond, peg-puzzels en zelfs puzzels voor 9-jarigen.

Single Player Games zijn een andere manier om de kinderen aan te moedigen om dingen zelf uit te zoeken en Smart Games zijn erg goed in het maken van games voor kinderen vanaf drie jaar, in thema’s die aantrekkelijk zijn en geschikt zijn voor de leeftijd en tot hersenkraker-uitdagingsgames voor volwassenen. Het belangrijkste is om eerst bij hen te zitten en hen het spel te laten zien, het proces, de regels uit te leggen en elk niveau uit te leggen – de kinderen pikken het vrij snel op, maar gaan vaak naar het ‘spel’ voordat ze echt begrijpen hoe kan tot frustratie leiden, net als proberen Ikea-meubels in elkaar te zetten zonder de instructies te bekijken!!

Kunstwerk

Kunst, maken, bouwen en creëren zijn allemaal geweldige dingen om in je achterzak te hebben, maar het is goed om vooruit te denken en er plannen voor te maken, omdat ze vaak rommelig kunnen zijn, hetzij in termen van verf of gewoon rotzooi en rommel!

We hebben in de loop der jaren ontdekt dat de helft van het plezier in feite het maken van de rommel is, dus voor jongere kinderen omarmen de rommel, beschouw het als een onderdeel van de activiteit en wees gewoon klaar om aan het einde op te ruimen. De helft van het plezier met mijn kinderen was het wassen van de verf van hun lichaam in de badkuip en kijken hoe het badwater van kleur veranderde! Begin met het bewaren van oude lakens om op de grond te leggen onder rommelige activiteiten, kartonnen dozen voor het maken van dozen en zorg voor een stapel papier of kaarten die gemakkelijk kunnen worden gemaakt en worden omgezet in kaarten en cadeaus voor familieleden.

Onze grootste successen waren dingen die je meerdere keren op creatieve manieren kon gebruiken. Dus we zouden wat dozen tevoorschijn halen om te stapelen, te gebruiken als autogarages of poppenbedden en dat zou je een speelronde opleveren. Pak de volgende keer de verf eruit en verf ze. Gebruik vervolgens een stift en teken er details op, zoals ogen en gezichten of deuren en ramen, en maak een speelwereld. Gebruik ze ten slotte voor een krachtige activiteit van scheuren, stampen, gooien en vernietigen en vervolgens in de prullenbak als ze goed en echt klaar zijn. 

Playdough is altijd een winnaar, als je tijd arm hebben we een aantal Australische gemaakt playdough hier  en we houden van dat u kleine dieren, edelstenen, rollers en kan toevoegen gereedschap om toe te voegen aan de ervaring. Een van de dingen die we leuk vinden, is een boek kopen en dingen maken die passen bij het thema of de illustraties in het boek.

Twee verwante dingen waar we dol op zijn, is buiten krijt gebruiken (meestal omdat de regen of een tuinslang het gewoon wegspoelt!) en ook volledige lichaamstekeningen maken. Dus deze keer combineerden we de twee, de kinderen tekenden wat ze wilden, ik tekende hindernisbanen om te volgen met het krijt en ik vond het heerlijk om de omtrek van hun lichaam te tekenen en dan vullen, versieren en illustreren ze hun eigen lichaam. Soms eindigen ze als vlinders of dieren, andere keren met paars haar en piratenlaarzen – zoveel plezier en verbeeldingskracht en tijd buitenshuis doorgebracht.

Lego

Lego is een geweldige hulpbron voor kinderen die thuis zijn. Je hoeft alleen maar te ontdekken wat het is met Lego waar ze van houden en je daarop te concentreren. Als Lego nieuw voor je is, zoek dan uit wat je kinderen al leuk vinden om te doen en zoek een manier om Lego daarin te integreren.

Voor de kleintjes is Duplo de eerste stap en we raden je aan om te beginnen met gewone Duplo-stenen en een paar dieren of accessoires. Bouw dan vanaf daar waar ze van houden.

Voor oudere kinderen is het altijd goed om zich te concentreren op een thema dat ze leuk vinden, maar onze grootste suggestie om ze betrokken te houden, is door ze Lego-uitdagingen te geven. Lego is hier geweldig in op hun sociale mediakanalen of je kunt er zelf een verzinnen. Het speelgoedpaleis biedt heel veel verschillende soorten kinderspeelgoed aan. Twijfel dus niet en bekijk snel ons breed assortiment aan kinderspeelgoed!