Kerst kado tips
Image default
Cadeau

Tips voor een persoonlijke cadeau onder de kerstboom

Zeg eens eerlijk, wie wordt er nou niet blij van een cadeau dat net zo uniek is als jijzelf? Gepersonaliseerde cadeaus zijn de nieuwe trend – en nee, we hebben het niet over die standaard fotomokken. Denk aan sieraden met een persoonlijke touch, boeken waarin jij de held bent, of kunst die speciaal voor jou is gemaakt. In dit artikel gaan we het hebben over hoe je met deze cadeaus het hart van de ontvanger kunt veroveren – met een speciale shout-out naar de chocoladeliefhebbers onder ons!

Traditioneel maar persoonlijk

Iedereen kan een cadeau kopen, maar het kost tijd en aandacht om iets te personaliseren. Neem nou gegraveerde sieraden. Of het nu gaat om een datum die je nooit wilt vergeten of een boodschap recht uit het hart, het zijn de kleine details die tellen. En wat is er nou leuker dan een boek waarin jij of je vriend de hoofdpersoon is? Het maakt het lezen zoveel specialer. Dit zijn voorbeelden van traditionele cadeaus, maar dan met een persoonlijk tintje. 

Kunst met karakter

Veel cadeaus verdwijnen in lades of kasten, maar kunst? Dat hang je aan de muur of zet je op een mooie plek waar het elke dag weer aandacht krijgt. Elke keer als de ontvanger het ziet, worden ze herinnerd aan de bijzondere band die jullie delen. Geen tweede exemplaar van te vinden. En dat unieke karakter maakt het een krachtig cadeau, want je laat zien dat je echt moeite hebt gedaan om iets speciaals te vinden.

Chocolade: Het ultieme personaliseerbare pleziertje

En dan… chocolade. Want zeg nou zelf, wie houdt er niet van? Maar we hebben het niet over die standaard reep uit de supermarkt. We hebben het over chocolade die speciaal voor jou of je dierbare is gemaakt. Een reep met een naam of een speciaal bericht, bonbons waar je eigenlijk niet aan durft te beginnen omdat ze eruitzien als kleine kunstwerkjes, of een chocoladeassortiment dat samengesteld is uit smaken die iets betekenen voor de persoon die je het geeft. Gewoon net even iets anders dan anders. 

Hoe maak je het persoonlijk?

Het perfecte gepersonaliseerde cadeau kiezen is meer dan een kwestie van iets leuks uitzoeken en de naam van de ontvanger erop plakken. Je moet echt in de huid van de ander kruipen. Wat vinden ze leuk? Waar houden ze van? En hoe kun je dat terug laten komen in jouw cadeau? Het is eigenlijk een creatief proces waarbij je je verplaatst in de ander. Het is ook altijd leuk om gebruik te maken van de naam of bijnaam van de persoon waaraan je het cadeau wilt geven. 

 

Niet alleen voor de smaakpapillen

Waarom werkt chocolade zo goed als gepersonaliseerd cadeau? Het is simpel. Chocolade spreekt al je zintuigen aan. Het ziet er niet alleen geweldig uit, maar het ruikt heerlijk en smaakt hemels. Als je chocolade personaliseert, geef je niet zomaar een cadeau, je geeft een ervaring. Van een reep met je eigen gekozen ingrediënten tot een doosje bonbons waar elk stukje een eigen verhaal vertelt. Een persoonlijk chocolade kerstcadeau doet het altijd goed!

Wie ga jij verrassen? 

Dus of je nu gaat voor bling met een boodschap, een boek waar je beste vriend de lach of de traan is, of een chocoladewerk waar je u tegen zegt, het gaat erom dat je laat zien dat je er moeite voor hebt gedaan. Dat maakt gepersonaliseerde cadeaus zo bijzonder – het is het perfecte voorbeeld van hoe je een klein gebaar groot maakt. En zeg nou zelf, dat is toch precies wat je wilt onder de kerstboom? Enjoy!