Kerst kado tips
Image default
Gezondheid

Overwegingen bij het kiezen van een shampoo voor krullend haar

Je kunt je algehele look niet afmaken als je geen gezonde en veerkrachtige krullen hebt. Gezonde krullen hebben begint bij het kiezen van de beste shampoo. Het vinden van de juiste shampoo voor krullend haar kan moeilijk zijn. Krullen hebben patronen die verhinderen dat natuurlijke oliën de hoofdhuid bereiken. Je haar wordt dan vatbaar voor uitdroging en breuk. Er is echter hoop voor dit probleem als je de juiste shampoo voor je krullende haar vindt. Waar moet je precies op letten bij het kiezen van een shampoo? Natriumlaurylsulfaat is een veelgebruikt ingrediënt in de meeste shampoos. Ze creëren een schuim dat over het algemeen wordt geassocieerd met reinheid. Elk haartype kan geïrriteerd raken door het schuim dat de meeste shampoos creëren. Sulfaten zijn niet iets dat je zou willen in een shampoo en conditioner voor krullen. Ze zullen de natuurlijke oliën uit je haar verwijderen, waardoor het een pluizig uiterlijk krijgt. Kies dus voor een sulfaatvrije shampoo om je haar gezond en glanzend te maken. Het goede nieuws is dat er nu veel sulfaatvrije shampoos te koop zijn.

Vermijd shampoos met alcohol

Krullend haar heeft zoveel mogelijk vocht nodig. Je moet shampoos met alcohol vermijden. Bepaalde alcoholen kunnen worden gebruikt om je haar te behandelen, maar het algemene type alcohol dat in de meeste shampoos en conditioners wordt aangetroffen, kan je haar pluizig en droog maken. Alcohol vermengt zich met water als je de shampoo gebruikt. Ze breken je haaroliën af waardoor je voelt dat het vet van je haar gaat. Het is beter om alcohol volledig te vermijden, maar sommige alcoholen zoals cetylalcohol kunnen je haar juist zijdezacht en handelbaar maken. Alcoholen zijn aanwezig in bijna alle badproducten zoals zeep, dus zorg ervoor dat je ook een soap bar zonder alcohol erin kiest.

Kies een hydraterende shampoo

Natuurlijke krullen zijn extreem gevoelig voor vocht en vochtigheid. Dit komt omdat de haren zeer poreus zijn en gaan kroezen zodra ze aan vocht worden blootgesteld. Krullen verliezen snel hun hydratatie tijdens droog weer, wat de kans op haarbreuk kan vergroten. Krullend haar is van nature droog omdat de krul het moeilijk maakt voor natuurlijke oliën om de lokken binnen te dringen. Je moet dus zoveel mogelijk vocht vasthouden tijdens het wassen. Hydraterende shampoos helpen bij het vasthouden van vocht in je haar. Overstappen op shampoos met natuurlijke ingrediënten geeft je haar een glanzend uiterlijk. Een shampoo met natuurlijke ingrediënten zoals aloë vera en kokosolie voorziet je hoofdhuid van vitamines en natuurlijke oliën.