Kerst kado tips
Image default
Kerst

Een kunstkerstboom kopen

Een kunstkerstboom kopen?

In dit artikel is beschreven waar u bij het kopen van een kunstkerstboom op moet letten, wat voor soorten er zijn en waar u deze het best kunt aanschaffen.

Waar u op letten bij het kopen van een kunstkerstboom

Er zijn tegenwoordig kunstkerstbomen te koop in alle soorten en maten, daarnaast zijn er ook nog eens verschillende soorten kwaliteiten en moet er een keuze worden gemaakt of er al verlichting in moet zitten of dat u deze er zelf in gaat hangen. Kortom, het wordt er niet makkelijker op, maar door even goed uw huiswerk te doen kunt u wel een boom vinden die echt aan uw wensen voldoet.

De eerste vraag die u zichzelf zou moeten stellen is, wat heb ik voor een kunstkerstboom over? Er zijn bomen verkrijgbaar zo ongeveer vanaf € 35,- tot ruim boven de € 2.000,- en ja dat leest u goed! De kwaliteit en het formaat van de boom zijn hierbij de belangrijkste factoren die de prijs beïnvloeden. Een mooie realistische kunstkerstboom van ongeveer 2 meter kunt u krijgen zo tussen de € 150,- en € 200,-

Heeft u besloten wat u uit wilt geven dan zult u na moeten gaan denken over het formaat van de kunstkerstboom en of de boom met of zonder ingebouwde verlichting moet zijn. Kunstkerstbomen voor in de huiskamer beginnen rond de 1,2 meter en voor grote hoge ruimtes zijn er kunstkerstbomen tot ongeveer 5 meter te koop.

Of u er verlichting in wilt is afhankelijk van de tijd die u kwijt wilt zijn aan het opbouwen van de boom en misschien heeft u al wel hele mooie verlichting thuis die u graag wilt gebruiken. Tevens is het handig om te weten of de verlichting vast zit aan de boom of ook verwijderd kan worden. Stel de verlichting gaat stuk dan zit u met een kunstkerstboom met stukken lampjes. Tot slot raden wij u aan om goed te kijken of de verlichting wel een mooie warme uitstraling heeft, een boom met blauwe LED lampen is nou niet echt sfeervol te noemen.

Wat voor soorten kunstkerstboom zijn er te krijgen 

Het meeste is de revue inmiddels wel gepasseerd maar er is meer te krijgen dan u misschien verwacht. Hier een korten opsomming van de soorten kunstkerstbomen die er te krijgen zijn: 

 1. Wilde natuurlijk ogende kunstkerstbomen;
 2. Symmetrische, maar minder natuurlijk kunstkerstbomen;
 3. Kunstkerstbomen met of zonder verlichting;
 4. Kunstkerstbomen met “sneeuw”
 5. Kant-en-klare kunstkerstbomen;
 6. Gekleurde kunstkerstbomen: wit, zwart of roze misschien?

Waarom een kunstkerstboom in plaats van een echte kerstboom?

Een kunstboom is in eerste instantie wel wat duurder dan een echte kerstboom maar verdient zichzelf in de loop der tijd wel terug. De voordelen van een kunstkerstboom: 

 • Geen naalden in huis;
 • Niet van echt meer te onderscheiden;
 • Ook geschikt voor mensen met allergie:
 • Ook geschikt voor mensen met kleine kinderen of huisdieren die de boom afbreken;
 • Niet elk jaar op zoek naar een geschikte boom.

Voor sommige mensen zijn dit juist de charmes van kerst, samen opzoek naar een mooie kerstboom, de geur van een echte boom en gezellig naar het tuincentrum. Geldt dit voor u dan zou u dit artikel waarschijnlijk niet hebben gelezen.

Online een kunstkerstboom kopen kan bij TuincentrumOverzicht.nl.

Kunstkerstbomen op TuincentrumOverzicht.nl

Bezoek de bron voor meer info