Ucare

  • Posted on december 3, 2015 at 9:55 am

Wat is Loopbaanbegeleiding?

Loopbaanbegeleiding is het ondersteunen en adviseren bij het maken van loopbaankeuzes. U bekomt individuele begeleiding  waarbij de loopbaanbegeleiders gesprekspartner voor u zijn. Loopbaanbegeleiding bied u inzicht in uw kansen, gedrevenheid, capaciteiten , motivatie en positie op de arbeidsmarkt. Welke fasen moet ik zetten om de geschikte beroep te vinden? Wat is mijn toewijding? Hoe benut ik mijn talenten optimaal. Een oplossing op deze vraag bekomt u doormiddel van loopbaanbegeleiding. Een cursus loopbaanbegeleiding is geschikt voor werkenden, ZZP’ers en carrièremannen- en dames.

 

Hoeveel kost loopbaanbegeleiding?

 

 

8 uur loopbaanbegeleiding kost slechts €80,-  In totaal stelt de Vlaamse overheid 8 uur professionele loopbaanbegeleiding beschikbaar. Het gangbare tarief van twee loopbaan cheques is € 1100,-. De Vlaamse overheid betaalt het verschil voor u en neemt € 1020,- voor hun rekening.

Waarom loopbaanbegeleiding?

is erop gericht om u te bijstaan bij hervormingen in uw leven. Heeft u moeite met wisselingen in uw baan of loopbaan? Raakt u de balans kwijt tussen uw werk- en privéleven? Loopbaanbegeleiding kan u voorzien van raad. Dat raad accompagneert u bij het vinden van een oplossing op uw vraag. Kortom, met de aandacht loopbaanbegeleiding lost u het hersenbreker op. Enkele voordelen van loopbaanbegeleiding zijn: gunstig met loopbaancheques, een traject brengt antwoorden op en beter in uw schoeisel staan.

 Heeft u een vorm van autisme?

Mensen met een vorm van autisme/ADD/ADHD of gedragsproblemen ondervinden zichzelf prettig tijdens de loopbaantrajecten. De informele sfeer, de schematische opbouw en de vele locaties dichtbij uw woonplaats zorgen daarvoor. De betrokken en prive begeleiding van de loopbaanbegeleiders draagt bij aan dat prettige gevoel.

Cheque besteld; hoe nu voorts?

Heeft u er wel recht op? Dan bekomt u van de firma Edenred een acceptgiro voor € 40,- via uw mail of post.

Zijn de loopbaancheques fiscaal aftrekbaar?

Wat indien mijn jobcheques vervallen zijn?
Geen nood. Wanneer u uw loopbaancheque niet gebruikt voor de geldigheidsdatum wordt u geld vanzelf teruggestort op uw rekening en behoudt u uw recht op de jobcheque.

 

Stap artikelen. VDAB controleert of u recht heeft op jobcheques.

Mits u geen recht op heeft, dan ontvangt u een mail of brief met de reden waarom uw aanvraag is geweigerd. Verlangt u extra info? Neem dan contact op met een van onze kantoren om een afspraak te maken voor kosteloos kennismakingsgesprek.

Hoe zien jobcheques eruit?

Een unieke code van de cheque. Deze code zal opgevraagd worden ter verificatie.

Stap 2. Heeft u het bedrag betaald? Dan verkrijgt u (binnen 14 dagen) uw jobcheque van Edenred via mail of per post. De mail of brief is de bevestiging dat u betaald heeft en aan alle voorwaarden voor Loopbaanbegeleiding voldoet.

Voor wie is Loopbaanbegeleiding?

Bent u ontslagen of zit u in opzeggingstermijn? U weet niet waar u op moet solliciteren. Of uw wordt niet uitgenodigd op sollicitaties. Met loopbaanbegeleiding kunt u dit aanpakken.

Ontslagen of in opzeggingstermijn?

Loopbaanbegeleiding is er voor alle, zelfstandigen, carrièremannen- en dames die met vragen worstelen wat betreft hun carrière en werknemers die in hun opzegtermijn en tijd van verbrekingsvergoeding zitten. Enkele moeilijkheden waar u tegenaan loopt en waar loopbaanbegeleiding u mee vergezelt.

Ik heb moeite om mijn werknemers te motiveren, ik heb het gevoel dat ik er alleen voor sta en ik schuif de vervelende taken voor me uit. Herkenbaar? Met loopbaanbegeleiding kunt u hier iets aan doen.

U begeert bevordering maken of betreffende een aantal jaar. En hoe kunt u uw leiderschap overtreffen of andere competenties. Met loopbaanbegeleiding kunt u hier iets aan doen.

Carrière

Zelfstandigen

Hoe ziet een jobcoachingtraject eruit?

Werkfase – Hoe is uw positie op de arbeidsmarkt?

Stap 2

Terugkom-moment waarbij u gezamenlijk een Persoonlijk OntwikkelingsPlan opstelt (POP). Een POP-plan is gericht op de lange duur. Enerzijds stelt u doelen voor dit jaar, anderszijds kijkt u ook voorts.
Ricocheren genomen acties, aanpassingen, verbeterpunten.

Afrondingsfase – Hebben we de doeleinde behaald?

Stap 4

Loopbaanbegeleiding is een persoonlijk procesverloop  bij een vestiging bij u in de buurt. De stappen van het proces:

 

Intakegesprek – Wat kunt u  van Loopbaanbegeleiding verwachten?

Reflectiefase – Heeft de loopbaanbegeleiding inzicht geboden?

Heeft u na het loopbaantraject nog vragen? Neem gerust contact op met uw trainer voor een gratis nazorggesprek. Daarin kijkt u bijeen met uw begeleider welke stappen u voorts kunt nemen.

Stap artikelen

Einddoelstellingen evalueren
Wisselingen doorvoeren

Kennismaking met uw loopbaan coach
Toelichting aanpak
Verwachtingen en beweegredenen bepraten
Bespreken van leer- en werkervaringen
Bedoelingen bepalen
Doe-opdrachten opzetten

Stap 3

Arbeid test

Heeft u behoefte aan joboriëntatie? Is dit de kloppende arbeid voor u? Heeft u behoefte aan inzicht loopbaanbegeleiding? Gaat het de handige kant op met uw carrière? Als u vragen heeft over uw carrière, dan biedt loopbaanbegeleiding inzicht.

Als u behoefte heeft aan inzicht in uw kansen, toewijding, capaciteiten , motivatie en plaats op de arbeidsmarkt.

Ga naar loopbaantest.be vul slechts 12 vragen in en u bekomt meteen het resultaat in uw mailbox.

Jobcheques

Met de loopbaancheques bekomt u profijtige loopbaanbegeleiding. Tijdens het loopbaantraject gaat u gemeenschappelijk met de loopbaanbegeleider kijken naar uw loopbaanvragen. Tevens krijgt u inzicht in uw positie op de arbeidsmarkt en wordt er gekeken naar het belang van de verhouding tussen uw baan- en privésituatie. De loopbaancheques zijn een elektronisch betaalmiddel voor vakkundige loopbaanbegeleiding . De jobcheques zijn beschikbaar gesteld door de Vlaamse overheid.

 

Bezoek de bron voor meer info

Top