Kerst kado tips
Image default
Kunst en Kitsch

Hoe maak je het afscheid van een collega onvergetelijk?

 

Een afscheid collega kan soms zwaar vallen. Je collega’s zijn mensen die je elke dag ziet, waar je elke dag mee praat en lacht en waar je veel tijd mee doorbrengt. Jullie zijn samen door goede- en slechte tijden gegaan en hebben heel wat voor elkaar gekregen. Als een collega weggaat, dan verandert er iets in de samenstelling van je team en je contacten. En vooral als iemand al vele jaren bij het bedrijf werkt of met pensioen gaat, dan moet deze samenwerking en contributie van dat persoon worden gewaardeerd. Je maakt het afscheid van een collega onvergetelijk als je hem of haar een cadeau kunt geven dat deze tijd weerspiegelt. Een kunstvoorwerp is dan een uitstekende keuze.

 

Een onvergetelijk afscheid collega met een tuinbeeld

Als je wilt dat iemand door jouw cadeau nog regelmatig herinnerd wordt aan de tijd bij het bedrijf, dan is een tuinbeeld een uitstekende keuze. Tuinbeeldjes worden gemaakt van brons, keramiek, glas of een ander weerbestendig materiaal en gaan erg lang mee. Dat betekent dat jouw collega elke keer als hij of zij de tuin instapt aan goede tijden herinnerd wordt, maar dat ook de generaties die daarna de tuin betreden altijd zien hoe gewaardeerd jouw collega was door het bedrijf. Het goede nieuws is dat je met een tuinbeeld veel kunt zeggen. Met één kunstwerk zeg je bedankt, spreek je waardering uit en wens je iemand succes.

 

Een kunstwerk voor aan de muur

Een schilderij, een foto of een zeefdruk zijn slechts enkele voorbeelden van kunst die aan de muur kunnen worden gehangen. Als je bij het afscheid van je collega een cadeau aanbiedt dat aan de muur gehangen kan worden, dan is dit een constante herinnering aan een mooie tijd. Het grote voordeel van deze optie is dat je een kunstwerk kunt uitkiezen dat exact past in de stijl van het interieur, bij de smaak van de ontvanger en bij de kleuren van de kamer. In Nederland hebben we een lange schildertraditie en worden onze kunstenaars van vroeger en van nu erg gewaardeerd. Kies een schilderij voor het afscheid van je collega en je geeft duidelijk iets waardevols.

 

Een sieraad or ander gebruiksvoorwerp

Pottenbakkers, edelsmeden, meubelmakers en vele andere ambachtslieden zijn net als kunstenaars creatief bezig met ontwerpen en creëren. Als je bij het afscheid van je collega een cadeau kunt geven dat ambachtelijk is gemaakt, dan geef je iets unieks. Vaak zijn er maar een paar van deze kunstwerken in de omloop en worden ze met de hand gemaakt. Het afscheid van je collega kan niet meer stuk als je hier een voorwerp bij cadeau doet dat met bijzondere vaardigheden en creativiteit in elkaar is gezet.

 

Kunst op maat laten maken

Daarnaast is het ook mogelijk om bijvoorbeeld een pottenmaker of een edelsmit te vragen iets in opdracht voor je te maken voor het afscheid van je collega. Jij geeft dan aan wat je wilt hebben en de kunstenaar maakt voor jou een ontwerp. Ga je hiermee akkoord, dan gaat de kunstenaar aan de slag en wordt het afscheid van je collega nog specialer door het cadeau dat jij gevonden hebt.