Kerst kado tips
Image default
Bedrijven

Led Design Holland is een betrouwbare firma op het gebied van kantoor, winkel en werkplaats verlicht

Dit allround bedrijf kan u het complete led-project uit handen nemen: advies, een 3D lichtplan, de inkoop en installatie van leds en service achteraf.

Op de website van Led Design Holland staat veel informatie over de led-techniek. Een en ander is overzichtelijk ingedeeld per onderwerp. Een paar voorbeelden: lichtlijnen, noodverlichting, railverlichting, DALI lichtsturing, lichtmanagementsystemen, biodynamische verlichting en CRI. Een onderwerp dat wij interessant vinden, heeft als titel ‘Vanaf 2023 alleen kantoren in gebruik met energielabel C of hoger’. We lezen dat dit gaat over grote kantoren / kantorenpanden met een oppervlakte van minimaal 100 vierkante meter. De gemeentes in ons land gaan over de handhaving van de regels. In eerste instantie zal een waarschuwing worden gegeven. Pas bij herhaaldelijke overtreding zal worden overgegaan tot een dwangsom en / of sluiting van het gebouw.

Een term die vaak gebruikt wordt als het om ledlampen gaat, is CRI. De afkorting betekent: Unified Glare Rating en het gaat om lichthinder / verblinding op de werkvloer. Er bestaat een objectieve methode om erachter te komen welke UGR-waarde op de werkvloer van uw fabriek, werkplaats of magazijn geschikt is. We doelen hier op het professionele lichtplan.

Op leddesignholland.nl lezen we: “Een lichtplan is in principe een ontwerp van de belichting in een ruimte. Wat moet op welke manier verlicht worden en welke sfeer moet de ruimte hebben? Wat is de verdeling van praktisch licht en sfeervol licht? Dat komt allemaal in een lichtplan te staan. Als u er bijvoorbeeld voor kiest om uw huidige verlichting te laten vervangen door LED verlichting, dan is dat een goed moment om eens goed naar de verlichting te kijken. Door een op maat gemaakt lichtplan te laten maken zorgt u ervoor dat u straks optimaal profijt hebt van uw verlichting. (…) “. Andere eigenschappen van ledlampen zoals CRI en Lumen worden ook in het plan vermeld. Led Design Holland gebruikt de softwareprogramma’s Relux en Dialux voor het maken van lichtplannen. Deze pakketten zijn toonaangevend; ze worden door led-specialisten wereldwijd gebruikt.

https://www.leddesignholland.nl/