Kerst kado tips
Image default
Bedrijven

Perilex-aansluiting instellen voor uw inductiekookplaat

Mensen die in Nederland en Duitsland wonen, moeten bekend zijn met de Perilex aansluiting. Nou, jullie kunnen dit ook allemaal bij je thuis krijgen. Deze aansluiting is puur bedoeld om elektrische stroom te leveren aan apparaten die enorme spanning verbruiken. Een perfect voorbeeld zijn de populaire moderne keukenapparaten genaamd kookplaten of elektrische kookplaten. Uw standaard stopcontact kan slechts ongeveer 230 volt aan, terwijl perilex het dubbele aankan. Ondanks de voordelen is de installatie moeilijk. Dat betekent dat u voor deze klus een betrouwbare elektricien moet bellen. Ook moet je bij het aansluiten een aparte kookgroep plaatsen zodat er geen kortsluiting ontstaat.

Inductiekookplaten en Perilex-aansluiting

Op dit moment ben je geïnteresseerd in het kopen en installeren van een of meerdere inductiekookplaten in je keuken. Het zal uw efficiëntere kookmethode zijn die het energieverbruik tot 90% kan verminderen. Zo kook je sneller met minder stroom. Dit type keukenapparaat vereist echter een enorme energievoorziening en een geschikt stopcontact of stekker. Gemiddeld moet je ze 4500 watt leveren. Ze moeten ook verbinding maken met een aparte groep om goed te kunnen werken. Wie in een modern huis woont, moet over het benodigde stopcontact voor deze inductiekookplaat beschikken. Zo niet, dan moet u een nieuwe installeren. Uw elektricien zal u een 2-fase of 3-fase perilex-aansluiting aanbieden. Je keuze moet gebaseerd zijn op de kookplaten die je gebruikt. Hier is een voorbeeld. Een 2-fasen aansluiting past op een dubbele oven met een gaskookplaat. Daarom moet u eerst met uw elektricien over details praten voordat u met de uitvoering van het project begint.

Perilex aansluiten: is het duur?

Wat uw behoeften ook zijn, het installeren en aansluiten van perilex moet correct gebeuren. De vraag is of het duur is of niet. Er zijn veel factoren die bepalen hoeveel geld u aan dit elektrische werk uitgeeft. Dat komt omdat huizen verschillende omstandigheden hebben en stopcontacten hebben geïnstalleerd. Als je huis alleen een 1-fase groepenkast heeft, moet je deze veranderen naar een 3-fase, anders werken je kookplaten helemaal niet. Bij het inhuren van professionele elektriciens kunt u onderhandelen over de prijs. Dit kan op basis van uurtarieven of totale servicekosten. Elektriciens die garantie bieden, kosten ook meer dan elektriciens die dat niet doen.

Elektriciens inhuren via internet

Het vinden van de beste elektricien voor deze klus is eenvoudig. Wat je nodig hebt is een stabiele internetverbinding en een geschikte gadget om toegang te krijgen tot websites. Bezoek enkele online elektrische aannemers en vergelijk hun offertes. Elke service biedt verschillende prijzen en methoden, dus u moet er een kiezen die bij de klus past.

 

Gerelateerde artikelen

De rubberen slangen zijn voor veel toepassingen beschikbaar

Mooi oud eiken bankje te koop!

De beste kinderfiets voor jou kind