Kerst kado tips
Image default
Eten en drinken

Duurzame espresso in een cup

Er gaat natuurlijk niks boven een heerlijk kopje espresso! Espresso betekent in het Italiaans uitgeperst. En dat is dan ook precies wat er met de koffie in de espresso cups gebeurt. Hoewel espresso cups dezelfde hoeveelheid aan koffie in grammen bevat als bijvoorbeeld een lungo variant, wordt er minder water door de espresso cup geperst dan bij een lungo variant. Bij een espresso cup wordt er slechts een klein volume aan water met hoge druk door de koffie geperst. Hierdoor is het extractieproces korter en worden alle essentiële smaken in een korte tijd uit de koffie naar boven gehaald. Dit zorgt voor een sterkere smaak dan de bij de lungo variant. Denk hierbij aan een heerlijke bitterzoete smaak, met hinten van karamel en chocolade. Dit kan een fantastisch cadeau zijn voor de echte koffieliefhebber!

Biologisch afbreekbare cups

Hoewel hervulbare koffiecups een nieuwe hype zijn, is het beter om voor biologisch afbreekbare cups te kiezen. Je moet de de koffie die gebruikt wordt voor een espresso cup op een andere speciale manier branden en malen dan gewone koffie. Deze biologische afbreekbare cups zijn bovendien gemaakt van suikerriet en maïs. Daarnaast zijn deze in een composteringsinstallatie sneller afbreekbaar dan een bananenschil. Deze biologische afbreekbare cups kunnen na gebruik dus gewoon bij het gft!

Constante kwaliteit bij elk kopje wat je zet

Met een espresso cup ben je verzekerd van een ultieme smaak. Er ontstaat een prachtige dikke goudbruine crema-laag uit de suikers en vetten die onder hoge druk uit de bonen worden geperst. Tegenwoordig beschikken espresso cups over een fantastische constante kwaliteit, waardoor je telkens weer een perfecte cremalaag krijgt.

Een beter milieu begint bij je koffie

Je steentje bijdragen aan een beter milieu was nog nooit zo lekker en gemakkelijk. Het enige wat je hoeft te doen is de gebruikte 100% afbreekbare capsules in de groene bak te gooien en de cup wordt omgezet in voedzame compost wanneer de cup volledig is opgelost.  Wedden dat dit afbreekbare kopje koffie lekkerder zal smaken dan een koffie die je zet met een hervulbare cup?

https://dekoffiejongens.nl/espresso-cups/