Kerst kado tips
Image default
Eten en drinken

Hoe maak je gebakken aardappelen in de helft van de tijd?

Je zult niet geloven hoe gemakkelijk – en geniaal – dit is.

Aardappelen zijn een van die groenten die lang kunnen koken. Hun dichte aard en grootte betekenen dat of je nu van een witte aardappel of een zoete aardappel houdt, het een tijdje duurt om ze zacht tot de kern te krijgen. U kunt de kooktijd van aardappelen bij het koken, braden of braden verkorten door ze klein te snijden of dun te snijden of zelfs te raspen.

Maar als je een gepofte aardappel wilt, verschuift het hele ding. Een witte middelgrote tot grote gepofte aardappel duurt minstens een uur in de oven om helemaal gaar te zijn, en om een zoete aardappel zacht en gekarameliseerd te krijgen kan meer dan anderhalf uur duren. Sommige mensen proberen dit proces te versnellen door gedeeltelijk voor te koken in een magnetron, maar dat kan een vreemde rubberachtige textuur creëren. En voorkoken zal het buitenste deel van de aardappel te gaar maken, waardoor het een waterig mondgevoel krijgt.

Hoe maak je een gepofte aardappel in de helft van de tijd

Dus hoe krijg je in de helft van de tijd alle smaak en textuur die je wilt van een gepofte aardappel? Het is eenvoudiger dan je denkt. Snijd de aardappel doormidden.

Denk er eens over na: een gepofte aardappel, of deze nu wit of zoet is, is ontworpen om in tweeën te worden gesplitst en hoe dan ook te worden ingesmeerd met boter, zure room, kaas of andere toppings! Zelfs als je van je gepofte aardappel houdt, gewoon gekruid met zout en peper, ga je hem eerst splitsen.

Nog een goed recept:Aardappels uit de oven

Waarom het bakken van een doormidden gesneden aardappel geweldig is voor meer dan alleen tijd besparen

Door je aardappelen in de lengte doormidden te snijden en ze met de snijkant naar beneden op een ingevette bakplaat te leggen voordat je gaat koken, doe je twee dingen. Ten eerste heb je ze half zo dik gemaakt, zodat ze letterlijk in de helft van de tijd gaar zijn. En twee, je creëert een kans om smaak en textuur te krijgen aan de gesneden kant van de aardappelen. De kant tegen de bakplaat wordt bruin en knapperig, wat een klein beetje textuurcontrast en een geweldige smaak geeft. Ik bak mijn aardappelen in een oven van 400°; deze hoge hitte zorgt ervoor dat de gesneden zijkanten bruin worden in plaats van tegen de pan te stomen, en je zou binnen 20-30 minuten mals resultaat moeten krijgen, afhankelijk van de grootte van je puds.

De extra bonus? De schil aan de bovenkant van de aardappel wordt ook extra krokant. Voor een witte aardappel krijgt hij een mooie knapperige textuur, vooral als je hem invet en op smaak brengt met zout. Voor zoete aardappelen wordt de dunne schil verpletterend knapperig in plaats van slap en taai.

Dit is natuurlijk ook een geweldige manier om aardappelen te maken als je hapjes met aardappelschil gaat maken of ze als basis voor tweemaal gebakken aardappelen of gevulde gevulde aardappelen wilt gebruiken, omdat de schaal winterhard genoeg is om niet uit elkaar te vallen tijdens bijeenkomst.

Het bakken van gehalveerde aardappelen is een gemakkelijke tijdsbesparing die fantastische gebakken aardappelen gemakkelijk en snel genoeg kan maken voor doordeweekse avonden, en heerlijk genoeg voor etentjes.

Let op: De lekkerste aardappelen om te koken en te bakken vind je misschien wel online bij Aardappelshop.

Gerelateerde artikelen

Goede hulp van catering in Marum

Bestellen van hapjes in Deventer voor een spetterend feest