Kerst kado tips
Image default
Kerst

Deurvergrendeling opnieuw versleutelen – Hangsloten en cam sloten

Wat is opnieuw versleutelen precies en wat betekent het voor jou? Opnieuw versleutelen is het proces waarbij de slotcode en sleutels worden gewijzigd. Eerst wordt de nieuwe code gegenereerd en de combinatie pinnen in het slot worden aangepast aan de nieuwe code zodat deze overeenkomt. Ten tweede worden de nieuwe sleutels gesneden, zodat de nieuwe code overeenkomt en het slot tot werking gebracht. Ten derde wordt de nieuwe code geregistreerd voor de eindgebruiker.

Niet alle sloten kunnen opnieuw versleuteld worden. Sommige zijn gewoon te goedkoop om kosteneffectief te zijn, anderen zijn gewoon niet instaat voor het proces. De meeste “High Security” sloten zijn capabel voor het proces en in feite zal opnieuw versleutelen ongeveer 30% van de prijs van een nieuwe hoogwaardige slot kosten. Mocht u willen dan heeft u altijd de optie om een professionele slotenmaker in dienste te nemen.

Hier zijn een paar redenen om je sleutels opnieuw te versleutelen:

  • Verloren, gestolen of verkeerd geplaatste sleutels
  • In een nieuw huis verhuizen of commerciële bedrijf
  • Verliezen van sleutel controle
  • Vergroten van de beveiligingssysteem
  • Meer mensen hebben sleutel nodig dan de beschikbare sleutels
  • Wilt u ervoor zorgen dat je een veilig systeem en controle over uw sleutels heeft
  • Als je van een “Keyed Alike” systeem naar een “Master” systeem wilt gaan

De type van de slot zal bepalen hoe dit proces werkt. Als je cam sloten of hangsloten hebt, moet je deze sturen naar Lock Service Center. Daar zullen de sloten opnieuw versleuteld worden naar uw specificaties en er zullen nieuwe sleutels worden gesneden. Als je meerdere sloten hebt en deze niet kunt opsturen, dan kunt je een paar nieuwe sloten bestellen en een uitwisseling uitvoeren, waar de sloten die je stuurt, worden herstart, op de nieuwe sloten waarmee u het proces heeft gestart.

Bij het opnieuw versleutelen van deursloten, is het opnieuw afhankelijk van de type van de slotcilinder. Als het een SFIC (klein formaat verwisselbaar kern) cilinder is kan het deurslot worden verwijderd en gestuurd worden naar een Slot Service Centrum om dezelfde werkwijze als hierboven beschreven is voor cam en hangsloten te ondergaan. Als de cilinder permanent is, dan moet je een slotenmaker roepen die in staat is de slot te herstarten en snijdt de nieuwe sleutels terwijl hij thuis is.

Zoals eerder gezegd is, is opnieuw versleutelen een manier om geld te besparen in plaats van te investeren in nieuwe vervangsloten. Het is ook een perfecte manier om sleutelcontrole terug te krijgen. Sleutelcontrole is om te weten hoeveel gesneden sleutels u heeft en waar ze ten alle tijden zijn.

Laat een lokale slotenmaker u inlichten over de mogelijkheden betreffende beveiliging voor uw woning of onderneming. Voor meer informatie bekijk eens de volgende website: http://www.slotenmakerdenhaag070.nl/

 

 

 

Bezoek de bron voor meer info