Kerst kado tips
Image default
Kerst

Flexibiliteit voor elk bedrijf

Flexibiliteit, aanpasbaarheid en mobiliteit vormen samen dé nieuwe manier van werken. Sinds enkele jaren staat het begrip flexwerken in het woordenboek en zijn tijdelijke werkplekken en ontmoetingsplaatsen op makkelijk bereikbare plekken als stations als paddenstoelen uit de grond geschoten. Traditionele, logge bedrijven hebben zichzelf omgetoverd tot bedrijven die dankzij de organisatiestructuur en nieuwe taakverdelingen een stuk wendbaarder zijn en vooral de start ups en kleine bedrijven hebben samen gezorgd voor een nieuw soort werken. Er zijn zelfs bedrijven met meerdere werknemers die tegenwoordig niet eens meer over een vaste werkplek beschikken en allemaal werken vanuit huis of vanaf het kantoor van de opdrachtgever werken.

Voor veel van deze uiterst flexibele bedrijven speelt de huidige technologie een belangrijke rol. Doordat we tegenwoordig beschikken over snel en betaalbaar draadloos internet, een mobiel netwerk wat vrijwel overal bereik heeft en een niet te stoppen groei aan nieuwe software is het flexibel werken gekomen tot waar het vandaag de dag is. Zo kan een bedrijf veel van zijn werkzaamheden uitvoeren in een cloud, waar iedere werknemer vanaf elke locatie via het internet toegang heeft tot bestanden en gegevens die hij of zij nodig heeft voor het uitvoeren van de werkzaamheden.

Een goed voorbeeld hiervan is de online salarisadministratie van CBBS. Dit is een programma wat gemakkelijk via het internet te bereiken is en waar de salarisadministratie bijgehouden kan worden. Dit heeft als groot voordeel dat de administratie vanaf verschillende locaties bijgewerkt kan worden en dat verschillende partijen direct de aanpassingen te zien krijgen. Dit is ideaal als je geen vaste werkplek hebt of niet met alle werknemers op dezelfde locatie werkzaam bent: uren die gemaakt zijn kunnen direct worden ingevuld door de werknemer in kwestie en vanaf een andere locatie kan het direct gecontroleerd worden. Flexibiliteit is de kern geworden voor veel bedrijven en het is wel zo fijn om dan ook echt volledig flexibel te zijn!

Bezoek de bron voor meer info