Kerst kado tips
Image default
Meubels

Verschillende stijlen met keramisch parket

Een tegel met houtlook wordt steeds populairder. Dit keramische parket ziet er uit als hout, maar heeft dus de voordelen van een tegel. Door hoe ze eruitzien, is het keramisch parket bijna niet meer te onderscheiden van een houten vloer. Ze zien eruit als hout, maar de keramische tegels zijn een stuk duurzamer en zijn gemakkelijker bij te houden. Ook zorgt dit ervoor dat je ook met keramisch parket veel kanten op kunt en er veel verschillende stijlen mogelijk zijn. 

Warme en knusse sfeer

Over het algemeen vinden mensen tegels geen warme sfeer uitstralen. Ze voelen vaak koud aan en passen goed bij een strak interieur. Met keramisch parket kun je juist ook een warme en knusse sfeer creëren in de kamer. Ze geven namelijk wel de look-and-feel van een houten vloer. Het voordeel is dat je dit ook door het hele huis kunt gebruiken, aangezien het keramisch parket zich leent voor elke ruimte in huis. Er zijn veel verschillende kleuren en stijlen keramisch parket waar je uit kunt kiezen. Zo zal bijvoorbeeld een donkere variant veel diepgang in je interieur kunnen brengen, terwijl een juist lichtere kleur zoals grijs weer een mooie landelijke stijl brengt. 

De manier van leggen

Keramisch parket leent zich perfect om op verschillende manieren gelegd te worden. Je kunt kiezen om ze traditioneel recht naast elkaar te leggen, maar het leent zich ook perfect voor het leggen van een visgraatpatroon. Het meeste keramische parket begint vanaf een lengte van 90 cm, waardoor ze op elke zelfde manier te leggen zijn als traditioneel parket of laminaat. Dit maakt het makkelijk toepasbaar in elke interieurstijl. 

Tijdloze keuze

Met keramisch parket kun je dus erg veel kanten op. Het zal veel voordelen bieden. Zo vergt het zo goed als geen onderhoud en zul je er minder snel beschadigingen en krassen op krijgen. Daarnaast is het ook erg makkelijk schoon te maken en is het een erg duurzame optie voor de vloer. Doordat keramisch parket in elke gewenste stijl gelegd kan worden en bij elk interieur toepasbaar is, zul je zeker lang plezier van je vloer hebben en weet je zeker dat het een tijdloze keuze is!