Kerst kado tips
Image default
Sport

Maak kennis met de Kickbike  

In deze corona tijden beseffen we met zijn allen nog meer het belang van een gezonde geest in een gezond lichaam. Lichaamsbeweging is in en onder druk van het coronavirus dan vooral in de vorm van individuele activiteiten. Wandelen en hardlopen zijn populair, maar als het gaat om het overbruggen van wat langere afstanden, vinden ook fietsen en steps steeds meer aanhangers. Wil je meespringen op die gezonde en milieuvriendelijke trein? Dan kan dat resulteren in keuzestress, want wat zou je nu kiezen, een fiets of een step? Misschien hoef je helemaal geen keuze te maken. Want wist je dat je nu ook van beide walletjes kunt eten?

Kruisbestuiving tussen step en fiets

Er bestaat immers een mix van step en fiets, die het beste van beide werelden combineert: de kickbike. De kickbike ziet er ook echt uit als een kruising tussen de twee. Je hebt het steungedeelte voor de voeten dat de step zijn typische uiterlijk geeft. Maar je vindt ook de twee wielen en het stuur van een volwaardige fiets terug. De kickbike ziet er ook hip uit, zo scoor je flink wat ‘street credibility’ bij vriend en vijand.

Voordelen van de kickbike

Kijken naar het uiterlijk van de kickbike step, is zijn voordelen spotten. Ten opzichte van de step beschik je over een volwaardig fietsstuur. En ook de stepwieltjes zijn vervangen door meer volwassen varianten. Zo maak je vlotter heel wat snelheid aan. Aan de andere kant blijf je natuurlijk wel steppen en zo je beenspieren onderhouden. Je beschikt uiteraard over remmen maar vermijdt gedoe met ketting en versnellingen. En schrik om zadelpijn op te lopen hoef je al zeker niet te hebben.

Kickbike varianten

De kickbike bestaat in verschillende varianten. Je hebt de oerdegelijke standaard versie die op alle vlak zijn mannetje staat. Je kan ook voor de sportieve broer gaan waar bijvoorbeeld een triatlonstuur niet hoeft te ontbreken. Of wat gezegd van de compactere versie die uiterst geschikt is om de kilometers van het treinstation naar de werkplaats of de thuisbasis te overbruggen. Of van de alle terrein-versie met zijn stoere wielen? En last but not least, de kickbike evolueert ook mee met zijn tijd. Een elektrische versie ontbreekt dan ook niet in het gamma.

Je ziet het, voor elk wat wils in het kickbike-aanbod. En een degelijke kickbike hoeft ook echt geen fortuin te kosten. Laat je verleiden en ga nu voor je eigen coole kickbike!

https://stepsonline.nl/

Gerelateerde artikelen

Complete sportschool in Nijkerk!

Wat kost een behandeling bij de fysiotherapie?