Kerst kado tips
Image default
Sport

Wat kost een behandeling bij de fysiotherapie?

Het kost geld om naar de fysiotherapeut te gaan. Dat is niet zo vreemd, want je krijgt er wel behandelingen voor. Maar hoeveel moet je dan precies betalen? En worden de kosten vergoed door je zorgverzekering? In dit blog lees je alles over de kosten van een behandeling bij de fysiotherapie. We vertellen je ook hoe het zit met vergoedingen door je zorgverzekering. Zo weet je precies wat je kunt verwachten. Op zoek naar een fysio? Ga naar fysiotherapie Rotterdam!

Wanneer wel vergoeding en wanneer niet?

Allereerst is het belangrijk om te weten dat de kosten van een behandeling bij de fysiotherapie niet geheel worden vergoed door de zorgverzekering. Dit betekent dat je altijd zelf (een gedeelte van) de kosten voor een behandeling moet betalen. Hoeveel dit bedrag is, hangt af van verschillende factoren. In sommige gevallen kun je recht hebben op een vergoeding vanuit je zorgverzekering, maar dit is niet altijd het geval.

Je kunt bijvoorbeeld een vergoeding krijgen als je behandeld wordt voor een aandoening die staat op de ‘lijst van aandoeningen’. Deze lijst bepaalt welke behandelingen vergoed worden door je zorgverzekering. Als je behandeld wordt voor een aandoening die niet op de lijst staat, krijg je geen vergoeding.

Hoeveel kost een behandeling precies?

Hoeveel de kosten van een behandeling bij de fysiotherapie zijn, hangt ook af van het soort behandeling. Sommige behandelingen kosten meer dan andere behandelingen. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een behandeling met fysiotherapie, maar je kunt ook kiezen voor een massage of een chiropractische behandeling.

Als je ervoor kiest om naar de fysiotherapeut te gaan, is het verstandig dat je weet wat de kosten zijn en of je vergoeding krijgt vanuit je zorgverzekering. Zo weet je precies waar je aan toe bent.

In sommige gevallen kun je ervoor kiezen om een aanvullende zorgverzekering af te sluiten. Dit is een verzekering die bovenop je basisverzekering komt. Met deze verzekering krijg je vaak meer behandelingen vergoed dan met de basisverzekering. Het is dus wel iets om over na te denken als je vaker naar de fysiotherapeut wilt gaan.

Gerelateerde artikelen

Maak kennis met de Kickbike  

Complete sportschool in Nijkerk!