Kerst kado tips
Image default
Woning en Tuin

Zo onderhoud je een echte kerstboom Utrecht

Een echte kerstboom Utrecht is populairder dan kunstmatige. Het geeft bijvoorbeeld een rustgevende geur af en is verkrijgbaar in verschillende soorten. Er zijn nog meer voordelen. Je kunt ze zonder problemen recyclen. Je moet alleen goed voor deze boom zorgen. Het maken van een verse snede is verplicht voordat je de boom in huis zet. Daarnaast moet je de stam opnieuw knippen voordat je deze op de standaard plaatst. Deze procedure helpt de boom om efficiënter water te drinken. Waar moet je nog meer op letten bij het onderhouden van je kerstboom? Dat lees je hier!

Kerstboom Utrecht water geven

Water geven is een van de meest cruciale onderhoudsprocedures voor je kerstboom Utrecht. In dit geval moet je de boom onmiddellijk water geven nadat je de verse snede hebt gemaakt. Plaats het eerst in een geschikte standaard met warm water. Deze standaard moet plaats bieden aan ten minste één liter vers water. Meng ook niets in het water. Alleen gewoon kraanwater gebruiken is het beste omdat het geen additieven bevat die de kwaliteit van de boom kunnen verminderen. Tot slot is dagelijkse controle van het waterpeil noodzakelijk. De meeste bomen hebben de eerste paar dagen meer water nodig dan daarna. Let dus goed op het waterpeil om je boom gezond en in leven te houden.

Kerstboom Utrecht snoeien

Snoeien is een ander cruciaal onderhoud voor je kerstboom Utrecht. Het trimmen van je kerstboom kan de gezondheid verbeteren, het uiterlijk behouden en de traditionele vorm en compacte afmetingen behouden. Dit regelt ook de dichtheid en het gebladerte van de boom. Hoewel je hiervoor specifieke technieken nodig hebt, kun je ze in de loop van de tijd leren. Elke kerstboom vereist een ​​andere snoei procedure. Hier is een voorbeeld. Je kunt dennen en sparren op bijna elk moment snoeien. De meeste mensen snoeien hun kerstbomen echter in de zomer of in het vroege voorjaar.

Een locatie kiezen voor kerstboom Utrecht

Het plaatsen van een kerstboom Utrecht vraagt ​​om enkele overwegingen. Kies een plek zonder warmtebronnen. Plaats het dus niet in de buurt van open haarden, kachels, computermonitoren, lampen en nog veel meer. Deze warmte zal vochtverlies en verdamping versnellen. Enkele plekken voor een kerstboom zijn de veranda, foyer, naast grote ramen en naast trappen. Hier is nog een overweging. Houd je huisdieren uit de buurt van de kerstboom! Dat komt omdat katten er bijvoorbeeld graag mee spelen.