Kerst kado tips
Image default
Auto's en Motoren

Het voordeel van occasion in Harderwijk

Zoek je een occasion in Harderwijk? Veel mensen gaan dan voor een benzineauto. Tegenwoordig is het echter ook mogelijk om een tweedehands elektrische auto aan te kopen. De elektrische auto’s worden in Nederland steeds populairder en daardoor ook goedkoper. Veel autofabrikanten besluiten namelijk om goedkope varianten op de markt te brengen, zodat elektrische auto’s ook betaalbaar zijn voor mensen met weinig financiële middelen. Een elektrische auto rijdt niet alleen fijn, maar kent ook nog andere voordelen. In deze tekst zullen we wat dieper op die verschillende voordelen ingaan.

Beter voor het milieu

Draag je het klimaat een warm hart toe? In dat geval kun je het beste voor een elektrische auto gaan, want uit verschillende onderzoeken is gebleken dat die auto’s veel beter voor het milieu zijn. Een elektrische auto stoot gemiddeld 40% minder CO2 uit dan een auto die rijdt op fossiele brandstof. Heb je thuis zonnepanelen? Dan kun je de auto met die stroom opladen en dat is nog beter.

Minder vaste lasten

Het is niet alleen beter voor het milieu, maar tegelijkertijd liggen de maandelijkse kosten bij een elektrische auto veel lager. Nederland kent een relatief goede infrastructuur en dat komt ook omdat de wegenbelasting hoog ligt. Rijd je met een elektrische auto? Dan hoef je geen wegenbelasting te betalen en op de lange termijn bespaar je daarmee flink wat geld. Daarnaast hoef je ook geen aanschafbelasting te betalen en ben je aanzienlijk minder geld aan het verbruik kwijt. Een elektrische auto rijdt immers op stroom en elektriciteit is goedkoper dan benzine.

Profiteer van subsidies

De overheid stimuleert elektrisch rijden, want dit draagt bij aan de energietransitie. Om die reden verstrekt de overheid regelmatig subsidies. Daarmee kun je een elektrische auto tegen een scherpe prijs aankopen en dat is fijn voor mensen met weinig financiële middelen. De subsidies kunnen om de zoveel tijd veranderen, dus wees er snel bij! Voor je het weet is de subsidie op.

Veiliger rijden met een occasion in Harderwijk

In Nederland is het vaak druk op de weg. Dit komt omdat Nederland een relatief klein land met veel inwoners is. De meeste inwoners hebben ook een auto en daarom heb je regelmatig files in Nederland. Drukte op de weg vergroot ook de kans op ongelukken. Met een elektrische auto rijd je een stuk veiliger. Het punt is namelijk dat er minder bewegende onderdelen in een elektrische auto zitten. Je hebt dus minder kans op pech op de weg.

Slotwoorden over een occasion in Harderwijk

In deze tekst zijn we ingegaan op de verschillende voordelen van een elektrische auto. Tegenwoordig staan er veel tweedehands elektrische auto’s te koop, dus je hebt ook nog eens ruime keuze.