Kerst kado tips
Image default
Auto's en Motoren

Mercedes Benz A-klasse, prijzig maar mooi kerstcadeau

Als er een auto is die vanaf de presentatie is veranderd, dan is dat wel de Mercedes Benz A-klasse. Was de auto aanvankelijk MPV, tegenwoordig gaat de Duitse auto als hatchback door het leven. Bovendien is de laatste generatie beduidend lager en langer. Wat nooit veranderd is, is de veiligheid die de auto je te bieden heeft. 

Standaard met geschakelde zesbak en start-stopsysteem

We spreken van 1997 toen de Mercedes Benz A-klasse gepresenteerd werd. Het was meteen ook de kleinste van de Mercedessen die beschikbaar waren, een auto die tot het C-segment gerekend wordt. Zoals gezegd is de auto van de afgelopen jaren in niets meer te vergelijken met de eerste modellen. Het lengteverschil is significant, terwijl de huidige Mercedes Benz A-klasse ook veel lager is. In alles is de A-klasse een volwaardige Mercedes Benz die aan alle eigenschappen die dit merk op de kaart zette voldoet. De hedendaagse A-klasse van Mercedes Benz beschikt standaard over een start- stop systeem en is standaard uitgevoerd met een geschakelde zesbak. Wil je anders dan kan dat, want uiteraard is de auto ook met een automatische transmissie en met zeven versnellingen beschikbaar. Wat zeker niet veranderd is, is de veiligheid. Mercedes Benz voldoet aan alle eisen en kreeg van het gezaghebbende Euro NCAP de maximale score van vijf sterren.

Pechhulp on demand

Hoewel je in een Mercedes Benz A-klasse in een auto van topkwaliteit rijdt, zit ongeluk in een klein hoekje. Sluit echter voor pech onderweg geen duur abonnement af. Tegenwoordig kun je prima uit de voeten met pechhulp on demand namelijk. Mocht je pech krijgen, dan bel je en is er in negen van de tien gevallen binnen dertig minuten een monteur bij je. Je betaalt dan gewoon voor het werk dat een van de RoadGuards verricht en vervolgt je route.