Kerst kado tips
Image default
Bedrijven

Gellak voor de mooiste nagels

Nu het weer gelukkig wat beter begint te worden, is het tijd om eens te kijken naar wat leuke nieuwe outfits. Voor je het weet staat de zomer voor de deur en je wilt er natuurlijk wel tiptop uitzien. Maar bij al die leuke outfits horen natuurlijk wel mooie nagels. Je kunt ervoor kiezen om nagellak te gebruiken. Alleen het nadeel hiervan is dat het snel weer afbladdert en er al snel niet meer mooi uitziet. Daarom kun je het beste kiezen voor gellak nagels. Dit blijft een stuk beter zitten en het ziet er ook nog eens mooier uit. In dit artikel gaan we onder andere dieper in op wat het nu precies is en hoe je het kunt aanbrengen.  

Wat is gellak precies?

Gellak ziet er misschien hetzelfde uit als normale nagellak maar is dit zeker niet. Gellak bevat een combinatie van meerdere stoffen die onder een LED of UV-lamp moet harden. Het nut van deze lamp is simpel. Het zorgt ervoor dat de aangebrachte lak een stuk langer blijft zitten dan het geval is bij normale nagellak. Ook heeft de lamp nog een andere functie, hij zorgt ervoor dat de lak sneller droogt dan normale nagellak. Normaal gesproken was gellak vooral verkrijgbaar bij manicure zaken maar tegenwoordig is het bij allerlei winkels te koop en kun je het ook zelf aanbrengen. Wanneer je het zelf ook weer wilt verwijderen kun je trouwens gewoon een gellak remover gebruiken. 

De voordelen van gellak

Wanneer je eraan denkt om over te stappen op gellak, dan is het goed om te weten dat dit de juiste keuze is. Gellak heeft namelijk veel voordelen. Allereerst is het niet schadelijk voor de eigen nagels. Dat is natuurlijk voordelig want van beschadigde nagels kom je moeilijk af. Daarnaast zorgt gellak voor versteviging en bescherming van de nagels. Dat is natuurlijk mooi meegenomen. Gellak is ook snel aan te brengen en het glanst mooi terwijl het krasvrij blijft, dit komt onder andere door de gellak lamp. Waar nagellak vaak snel al afbladdert en lelijk wordt, is dit bij gellak niet het geval. Gellak blijft lang mooi en behoudt zijn mooie uiterlijk en glans voor een lange periode. 

Zo breng je gellak aan

Gellak aanbrengen kun je gemakkelijk zelf thuis doen. Duw allereerst je nagelriemen naar achteren waarna je je nagels vijlt. Reinig je nagels met een nagelreiniger. Breng daarna aan primer aan. Deze verbetert de hechting van het product. Breng dan de basecoat dus doorzichtige lak aan. Deze dient als een soort beschermlaag. Blijf 1 mm van je nagelriem weg. Droog je nagels onder de UV-lamp. Per hand droog je twee minuten. Breng nu een laagje aan van de gellak. Droog je handen weer. Als je wilt kun je een tweede laag gellak aanbrengen. Beweeg in banen van 5 stroken. Breng de topcoat aan, laat deze weer drogen en you are ready to go.

Gellak trends van deze tijd

Wanneer je bent overgestapt op gellak, is het natuurlijk wel leuk om te weten wat nu de trends van tegenwoordig zijn. Gelukkig komt dat aan bod. Allereerst is er de nude kleur. Of licht roze tinten. Deze zijn helemaal in dit jaar en staan erg sierlijk. Ook valt uitgroei bij deze kleuren minder op. Daartegenover staan dan weer neon kleuren, zoals bijvoorbeeld neon geel of neon paars. Lekker opvallend dus. Welke kleur nog meer trending is, is lichtblauw. Je zou denken dat deze kleur perfect is voor de winter, maar deze zomer zul je hem vaak tegenkomen. Als laatste wordt verwacht dat de felrode nagellak weer een trend wordt. Genoeg keus zo te zeggen!

Gerelateerde artikelen

Een feestelijke gebeurtenis vieren met helium ballonnen

Besteed aandacht aan je leven met de loopbaan ontwikkeling

De korte geschiedenis van Duitse horloges