Kerst kado tips
Image default
Bedrijven

Kerstcadeau ideeën

Inspiratie nodig voor de typische Nederlandse traditie? Waarschijnlijk wel als u op dit artikel heeft geklikt. In plaats van een lange introductie over hoe en wat, kunnen we beter direct beginnen.

Kerstpakketten 2020 trends

Zoals ieder jaar bij ieder product zijn er trends en ontwikkelingen die inspelen op een bepaalde markt, zo ook met betrekking tot de kerstpakketten 2020 collectie. Dit geldt ook voor kerstcadeaus. Ieder jaar zijn designers samen met de marketing afdeling bezig om de analyses van het jaar daarvoor te analyseren. Hier komen echt goede inzichten uit die de keuze makkelijker maken bij het samenstellen en geven van een kerstcadeau. Het gaat als volgt in zijn werk: eerst bekijken ze aan de hand van de gekochte kerstpakketten welke het meest zijn verkocht, daarna wordt er gekeken naar de hoeveelheid positieve en negatieve terugkoppeling van de klanten via een telefonisch gesprek en worden kerstpakketten uit elkaar getrokken en worden deze gecategoriseerd op populariteit. Aan de hand van deze inzichten worden de kerstcadeaus samengesteld met een paar kleine toevoegingen met behulp van aannames voor de kerst erop.

Gepersonaliseerde kerstcadeaus voor personeel en relaties

Het is geen trend, eerder een ontwikkeling maar gepersonaliseerde kerstcadeaus zullen het de komende jaren altijd goed blijven doen volgens een medewerker van Kerstpakket Online. De personalisatie kan variëren van aangeschreven brieven, gewenste producten tot de optie om het zelf uit te kiezen. Met gepersonaliseerde kerstcadeaus is het mogelijk om twee kanten op te gaan. Het is mogelijk om het kerstcadeau zelf samen te stellen voor de persoon in kwestie of je laat de persoon in kwestie zelf uitkiezen. Door het cadeau zelf uit te laten kiezen vermijdt u een groot risico om fout te zitten. Door fout te gaan zitten kan de persoon in kwestie zich niet gehoord voelen, niet waardig voelen of gewoon verkeerd begrepen. Indien de keuze is gevallen op het zelf samenstellen van een gepersonaliseerd cadeau moet u rekening houden met de belangen en behoeften van de persoon. Het helpt enorm indien u de persoon goed kent. Maar indien u de persoon niet kent, kunt u beter gewoon een open gesprek houden. Probeer via een informeel gesprek bepaalde belangen te achterhalen die belangrijk zijn. Het gesprek kan over van alles gaan. Denk aan vakantie, familie, vrienden, activiteiten, etc. Het enige wat u hoeft te doen is luisteren en onthouden. Probeer zoals verkopers wel eens zeggen, de 80/20 regel. Laat hem of haar voor 80% praten en vraag maar 20% van het gesprek om te achterhalen wat die persoon belangrijk vindt.

Geef het kerstcadeau op een unieke manier

Niet alleen het kerstcadeau is belangrijk, het geven is net zo belangrijk want de waarde die u achter kunt laten met een cadeau blijft nog voor een tijdje in de gedachte ronddwalen. Elke keer wanneer de persoon aan een kerstcadeau denkt, moet hij of zij weer terug denken aan zijn vorige ervaringen. Uiteraard is het fijn als er een positieve ervaring van u optreedt. Dit kan een geheel artikel op zich zijn, maar de tip die wij aan u kunnen geven is dat het beste is om even een kwartiertje te brainstormen over de mogelijkheden en u heeft zo uw uniek concept bedacht!

 

 

Advertentie: Adbull B.V. – SEO & linkbuilding bureau.