Kerst kado tips
Image default
Bedrijven

Tips voor solliciteren op een hovenier vacature

Ben je bezig met een hoveniersopleiding, of heb je al enige ervaring als hovenier maar zoek je nieuw werk? In die gevallen is het aan te raden om te solliciteren op een hovenier vacature. De arbeidsmarkt is tegenwoordig zeer gunstig voor werkzoekenden, dus de kans is groot dat je snel aangenomen wordt. Het punt is echter wel dat je dan het beste van jezelf naar voren moet laten komen tijdens de sollicitatieprocedure. Maar hoe doe je dit dan? In dit artikel geven we enkele tips. Lees daarom snel verder!

Schrijf een authentieke sollicitatiebrief

In de eerste plaats is het belangrijk om een authentieke sollicitatiebrief te schrijven. De meeste mensen gebruiken tegenwoordig een standaard brief. Dit komt omdat ze op veel vacatures tegelijkertijd solliciteren. Dan bespaar je daarmee uiteraard tijd, maar tegelijkertijd heb je minder kans om aangenomen te worden. Recruiters zien dit namelijk snel. Om die reden raden we mensen ook aan om een authentieke sollicitatiebrief te schrijven. Een authentieke sollicitatiebrief bevat persoonlijke drijfveren en laat iets van jezelf zien. De eerste alinea is wat dat betreft het belangrijkst.

Kom op tijd!

Heb je een authentieke sollicitatiebrief geschreven en ziet je cv er tegelijkertijd ook goed uit? Dan is de kans groot dat je vervolgens wordt uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek. We begrijpen dat dit hartstikke spannend kan zijn, want je wilt graag die baan. Daarom is het sowieso belangrijk om op tijd te komen. Dit heeft in principe twee voordelen. In de eerste plaats heb je dan zelf veel minder stress. Het is namelijk vervelend om je te moeten haasten. Je kunt er beter te vroeg zijn dan te laat. Je hoofd is dan leeg en je kunt je goed focussen op de zaken die echt belangrijk zijn. Daarnaast laat je daarmee uiteraard ook zien dat je gemotiveerd bent.

Wees authentiek

We raden je ook aan om authentiek te zijn tijdens het gesprek. Veel mensen willen het beste van zichzelf naar voren brengen. Dat is ook helemaal niet erg, maar probeer ook je negatieve kanten te laten zien. Ieder mens heeft immers negatieve kanten en door deze te belichten creëer je alleen maar goodwill. Het laat ook zien dat je bezit bent van voldoende zelfkennis. Draag tijdens het gesprek ook nette kleding. Weet je niet precies wat voor kleding past bij het bedrijf? Dan kun je even op de website kijken of informeren.

Hou je van groene vingers? Zoek dan niet verder en maak die tuinen groen!