Kerst kado tips
Image default
Kerst

Het verhaal van de wensballon

Karin had in haar jonge leven nog nooit zo´n grote wens gehad als toen met kerst een aantal jaren geleden. Ze was nog maar 10 maar ze wist dat er iets groots stond te gebeuren. Al een paar dagen had ze aan haar vader gevraagd of hij mee ging naar de winkel een wensballon kopen. Maar haar vader wilde niet alleen niet mee, hij verbood haar om een wensballon te kopen. Hij vond het maar rare en gevaarlijke dingen. De wens van Karen om met kerst dat jaar een wensballon op te laten kwam ergens vandaan en ze kon niet zeggen waar dat nu precies vandaan kwam. Noem het een gevoel, al dan niet intuïtief, ze moest en zou met kerst die ballon oplaten. Al weken wist ze welke kleur de ballon moest hebben en ze zou er een kaartje in doen met haar naam en adres. Een rode wensballon zou haar leven veranderen, daar was ze van overtuigd.

Twee dagen voor kerst

Twee dagen voor kerst kwamen haar oom en tante op bezoek. Haar oom was de broer van haar vader. Omdat de oom en tante zelf geen kinderen hadden waren ze gek met hun nichtje Karin. Tijdens het eten bracht Karin het gesprek op haar verlangen om een wensballon op te laten. Haar oom leek het een pracht idee maar aan de reactie van zijn broer te zien merkte hij snel hoe de situatie in elkaar zat. Later die avond hoorde Karin haar ouders en haar oom en tante vrolijk kletsen bij de open haard en met een hart vol verlangen viel ze in slaap.

Oplaten van de wensballon

De volgende dag vroeg haar vader of ze even mee ging naar de winkel. Tot haar grote verbazing reed haar vader naar de speciaalzaak waar ze wensballonnen verkochten. Haar vader zei dat ze de mooiste wensballon mocht uitzoeken. Karin zocht de rode wensballon uit en ze kuste haar vader voor dit mooie cadeau. Diezelfde avond hielp haar vader haar met het oplaten van de wensballon. Nadat ze de ballon echt niet meer konden zien vroeg Karin aan haar vader waarom ze ineens wel een wensballon mocht kopen. Haar vader vertelde dat haar oom en tante hem hadden verteld hoe blij ze moesten zijn met een kind als Karin en toen had haar vader besloten dat ze een wensballon zouden kopen.

Bezoek de bron voor meer info