Kerst kado tips
Image default
Kerst

Licht tijdens de feestdagen

De feestdagen zijn een tijd van plezier en samen komen. Het is voor veel mensen de tijd van het jaar dat ze bijvoorbeeld verre familieleden eindelijk weer zien. Of dat ze weer eens een keertje met z’n allen gaan eten bij opa of moeder thuis. De feestverlichting verschijnt weer op straat en iedereen is eigenlijk gezamenlijk in zijn of haar nopjes gedurende zeker een maand of twee. Dat is toch op z’n minst wel het benoemen waard, niet waar? Wat je de laatste jaren ook steeds meer ziet, is vergaande versiering van iemands huis. Het is een trend die is over komen waaien uit Amerika, waar ze sinds jaar en dag al voorop lopen met extravagante tradities en acties om gevoel en sfeer te sterken. Zo ook tijdens de feestdagen, wanneer er een arreslee of een kerstman verschijnt op het dak die volledig bestaat uit slierten licht en felle lampjes. Hoe kun je dit nu zelf doen? Wat is een praktische en handige manier om je eigen huis net zoveel kleur en licht te geven?

Kleur je huis

Het antwoord is simpel: led strips. Deze strips van led lampjes kun je met het grootste gemak overal aan huis bevestigen. Denk bijvoorbeeld aan de dakgoot, deze kun je mooi uitlichten door er een led strip aan vast te maken. Zo volg je bijvoorbeeld alle lijnen en hoeken van je huis. Iedereen kent het filmpje inmiddels vast wel, van dat ene prachtige huis in de Verenigde Staten waar ze een huis muzieksysteem hebben aangesloten op de lichtinstallaties. Led strips zijn makkelijk te bevestigen en kunnen daarnaast ook nog eindeloos lang doorlopen. Zo kun je de energiebronnen zoveel mogelijk beperken en scheelt het een hoop logistiek werk om voor elke strip een stopcontact te vinden.

De hele regenboog

Een andere leuke bijkomstigheid van verjaardagskaarsjes is dat ze in alle kleuren van de regenboog te verkrijgen zijn. Zo kun je ook kleur en gevoel geven aan je lichtversiering. Ook kun je sommige led strips zo in stellen dat ze constant  van kleur veranderen. Zo kom je al helemaal in de kerst- en feestsferen, met zo’n aldoor lopende regenboog aan de buitenkant van je huis. Na afloop kun je de led strips weer gemakkelijk verwijderen en opbergen. Ze zijn namelijk water- en stofresistent waardoor ze met het grootste gemak het jaar erop weer te gebruiken zijn. Wie wilt dit nu niet voor zijn huis, zulk prachtige lampjes om het te versieren?

Bezoek de bron voor meer info