Kerst kado tips
Image default
Onderwijs

Techniek in de klas

Techniek in de klas 

Voor veel mensen is het beschikken over technische handigheden steeds minder aan de orde. Veel mensen denken vaak aan uitbesteding bij de kleinste technische handeling, echter komen ze nogal wat ontwikkeling te kort wanneer ze hier niet meer mee bezig zijn. Technische kennis en inzichten hebben is van uiterst belang bij de ontwikkeling van kinderen, er zijn genoeg onderzoeken die ondervinden dat het werken met je handen zorgt voor een snellere cognitieve ontwikkeling.  

Brightmakers focust zich hierop en organiseert workshops waar de focus ligt op maakonderwijs. Maakonderwijs betekend werken met je handen en je brein, zelf tot een werkbaar product komen door zelf na te denken hoe dit tot stand moet komen.

 

Workshop op school 

Een workshop op school kan in veel stijlen, Brightmakers zorgt altijd voor een workshop op maat en houd rekening met de wens van de klant. Afhankelijk van deze wens en het budget is er altijd wel een workshop te realiseren. Leerlingen hebben veel baat bij maakonderwijs, dit is erg belangrijk voor hun ontwikkeling. Zo’n workshop kan bijvoorbeeld een workshop verf maken zijn, dit is een ideale workshop voor lagere groepen. Hier leren kinderen de stappen van het verf maken en gaan zij zelf aan de slag met kleurencombinaties!

Techniekworkshops

Brightmakers heeft een breed aanbod wanneer we het hebben over techniekworkshops. Voor verschillende groepen zijn er workshops met meer of minder uitdaging. Zo is de workshop Scrap met speelgoed een perfecte workshop voor groep 1 en 2, hier gaan zij bezig met het verwerken van afval tot een werkbaar stuk speelgoed. Natuurlijk is die workshop niet uitdagend genoeg voor groep 8, zij zouden misschien liever een workshops Virtual Reality doen. Hier gaan de kinderen aan de slag met een VR bril en leren zij alle ins en outs van de verschillende digitale realiteiten!

 

http://brightmakers.nl