Kerst kado tips
Image default
Woning en Tuin

Kerstkransen en slingers over de hele wereld

Ben je van plan om dit jaar Kerstmis te vieren? Je kunt voor de afwisseling eens een prachtige krans en guirlande met verlichting aan je deur hangen. Kerstkransen en slingers zijn prachtige decoraties om te gebruiken tijdens de feestdagen. Ze kunnen gemaakt zijn van groenblijvend, hulst en/of ander groenblijvend blad en bessen, maar ook van andere materialen zoals fruit, noten of dennenappels. De krans is zo gemaakt dat hij eruitziet als een cirkel waar verschillende linten aan zijn bevestigd. Ze worden meestal aan deuren of muren opgehangen in huizen waar ze dienen om kleur, schoonheid en warmte toe te voegen. Deze traditie is vrij oud. Het begon in de oudheid toen mensen hun deuropeningen versierden met groene bladeren voordat de kerstvieringen begonnen. Hoe doen ze dit in andere landen?

Mexico

Een kerstkrans voordeur is traditioneel gemaakt van sparren, dennen, sparren en andere coniferen. Ze zijn vaak versierd met linten, bellen en sterren. Kransen worden vaak opgehangen aan de voordeur van het huis of aan de poorten van kerken. In Mexico wordt de kerstkrans een “Navidad” genoemd en is versierd met dennenappels, rode en groene bloemen, linten en fruit. De Navidad is versierd met de kleuren van de Mexicaanse vlag: groen voor hoop, rood voor passie, wit voor spiritualiteit en blauw voor trouw.

Frankrijk

In Frankrijk zijn kerstkransen traditioneel een teken van de geboorte van Christus en worden daarom vaak beschouwd als religieuze symbolen. Ze zijn gemaakt van groenblijvende planten zoals hulst, maretak en jeneverbessen. In Frankrijk wordt kerst met veel enthousiasme gevierd. Kerstkransen er in alle soorten en maten. Sommige zijn eenvoudig rond de kerstboom gebonden, terwijl andere worden versierd met versieringen zoals kaarsen of lichten.

Australië

Australiërs hebben een traditie om hun kerstbomen te versieren met lichtjes, ornamenten en klatergoud. De Australische kerstkrans is gemaakt van inheemse flora en fauna. De kransen zijn versierd met bloemen en bladeren, veren en bessen. Het idee voor de krans ontstond in 1838 toen William Charles Wentworth tijdens een bijeenkomst sprak over het binnenhalen van buitenlandse planten naar Australië. Hij suggereerde dat de kolonisten Europese planten moesten kweken om hun land meer op Europa te laten lijken.

Scandinavië

Scandinavië is een regio in Noord-Europa die bestaat uit de landen Noorwegen, Zweden, Finland en Denemarken. De Scandinavische landen staan ​​bekend om hun prachtige natuur en de kwaliteit van leven die ze hun burgers bieden. Scandinavische kersttradities omvatten veel winterse activiteiten, zoals kaarten maken van gedroogde bladeren (vergulde bladeren genoemd), sneeuwsculpturen maken en elkaar “God Jul” wensen, wat “Vrolijk kerstfeest” betekent.