Kerst kado tips
Image default
Aanbiedingen

Waarom een beetje extra proteïne kan helpen bij het afvallen

Als je aan het afvallen bent, probeer je minder calorieën te eten dan dat je verbrand. Dit is niks nieuws. Maar wist je dat een extra portie wei eiwit isolaat je kan helpen minder calorieën te eten? Dit zijn drie redenen waarom proteïne je helpt bij vet verliezen

 

Vol gevoel

Eiwitten verminderen de hoeveelheid ghreline in je lichaam, ook wel bekend als het hongerhormoon. Het hongerhormoon geeft je het gevoel dat je honger hebt. Eiwitten verhogen de hoeveelheid peptide YY in je lichaam. Peptide YY zorgt ervoor dat je je voller voelt. Deze combinatie kan er voor zorgen dat je minder snel naar een snack grijpt en je je met een kleinere maaltijd toch verzadigd voelt.

 

Kost meer energie om af te breken

Tussen vetten, koolhydraten en eiwitten kost het verteren van eiwitten de meeste energie. Je verbrandt dus meer calorieën met het verbranden van eiwitten vergeleken met vetten en koolhydraten. Het duurt dus ook langer voordat je lichaam de eiwitten heeft verteerd. Hierdoor voel je je langer vol en krijg je minder snel de behoefte om een snack te pakken. Dit kan zeker een groot verschil maken in de avond uren en tijdens de nacht. 

 

Spieropbouw

Spieren bestaan voor ongeveer 80% uit proteïne. Proteïne is dus een belangrijke bouwsteen als je spierkracht wilt vergroten. Sterke spieren zijn namelijk erg handig als je zware boodschappen moet tillen en met zichtbare spieren zie je er al snel beter en gezonder uit. Maar wist je dat spieren meer calorieën verbranden dan lichaamsvet? Dus als jij lekker ligt te slapen, verbrandt je per kilo spier meer calorieën dan je lichaamsvet kan verbranden. 

 

Kies voor wei isolaat voor de beste resultaten

Whey isolate bevat de minste koolhydraten en vetten. Dat houdt in dat deze soort dus ook de minste calorieën bevat. Dit is dus de beste keuze als je vet wilt verliezen.

https://bestwayingredients.com/