Kerst kado tips
Image default
Bedrijven

De beste kinderfiets voor jou kind

In deze blog worden de belangrijkste aandachtspunten waar op je moet letten bij kopen van een kinderfiets vanaf 1 jaar. Het gaat hier om de peuterfiets of ook  wel een loopfiets genoemd.

Looks

Het belangrijkste waar je op moet letten bij het kopen van een kinderfiets vanaf 1 jaar is dat het een fiets voor je kindje is. Kies de fiets uit die je kind het meest enthousiast maakt. Kijk hierbij naar de kleuren die kindje het mooiste vind. Motivatie is immers de belangrijkste factor wanneer het aankomt op het leren fietsen. Wanneer je kind gemotiveerd is zal hij of zij sneller op de fiets stappen en er vaker langer op rijden. Hierdoor heeft je kind het fietsen binnen no-time onder de knie.

Maat

De grootte van een peuter- of loopfiets wordt uitgedrukt in inch. Hieronder is een kort overzicht te zien over welke wielmaat het beste past bij jou kind. Selecteer de maat van de fiets op basis van lengte en niet op leeftijd. Een kind zijn gemiddelde lengte kan vaak afwijken van de gemiddelde leeftijd.

–          10 inch – lichaamslengte 85-95 cm. Leeftijd 1-3 jaar.

–          12 inch – lichaamslengte 90-100 cm. 2,5-4 jaar.

–          14 inch – lichaamslengte 95-105 cm. Leeftijd 3,5-5 jaar.

Het meeste praktische is als je een kinderfiets koopt die verstelbaar in hoogte zodat de fiets mee kan groeien met je kind. Veel loopfietsen hebben een houtenframe die tevens verstelbaar is in hoogte.

Soort fiets

Voor het soort loopfiets ben je geheel vrij in keuze. Denk hierbij wel aan zodat zoals zojuist genoemd wel dat de fiets in hoogte verstelbaar is. Wel kun je alvast met een vooruitzicht op een ‘gewone fiets’ je keuze baseren. Om je kind alvast kennis te laten maken met een trapsysteem kun je voor een driewieler met trappers kiezen.

https://fietsie.nl/loopfiets-1-jaar/