Kerst kado tips
Image default
Kerst

Tips voor het organiseren van een geslaagd Kerstfeest

Bij het organiseren van een Kerstfeest komt veel kijken. Er moet veel geregeld worden en er zijn bepaalde zaken die je van te voren goed moet uitdenken. Hoewel dit soms wat stressvol kan zijn, is het ook een van de leukste tijden van het jaar. Het is dus ook belangrijk dat je blijft genieten van deze tijd en het organiseren van het Kerstfeest niet te zwaar op je neemt. Hiervoor geven wij je graag een aantal tips, dus lees snel verder!

 

Gasten

Voordat je alles gaat organiseren is het goed om na te gaan hoeveel mensen er komen. Zo kun je beter inschatten wat er verder allemaal nodig is voor dat aantal mensen. Wil je bijvoorbeeld alleen Kerst vieren met familie? Of maakt je er een groot feest van, waarbij vrienden ook welkom zijn? Maak een lijstje met gasten en bepaal vervolgens op welke Kerstdag het feest moet plaatsvinden. Als dit eenmaal vast staat, kun je de dag verder in gaan vullen. 

 

Eten en drinken

Kerst kan natuurlijk niet gevierd worden zonder lekkere hapjes en drankjes. Het is verstandig om aan de gasten eerst te vragen of ze allergieën hebben, intoleranties of bepaalde wensen als het aankomt op eten en drinken. Zo kun je rekening houden met wat iedereen lekker vindt en niet. Om inspiratie op te doen kun je op internet zoeken naar lekkere recepten. Met Kerst is het vaak leuk om een gangendiner te organiseren of een soort buffet met allemaal kleine hapjes. Zo hebben de gasten van alles wat en zit er voor iedereen wel iets lekkers bij. Vind je het regelen van de hapjes en drankjes te veel werk? Dan kun je ook overwegen om een cateraar in te huren. Zij verzorgen de keuken die avond en zo kun jij gezellig zitten bij de gasten.

 

Cadeautjes onder de boom

Een ding wat we niet mogen vergeten, zijn de cadeautjes onder de Kerstboom. Dit hoeven echt geen dure cadeaus te zijn. Met een aantal goedkope kerstcadeaus maak je de gasten net zo blij en laat je toch zien dat je aan ze gedacht hebt. Maar wat is nu leuk om te geven? Kinderen maak je eigenlijk altijd wel blij met speelgoed. Denk bijvoorbeeld aan Little Dutch speelgoed of speelgoed als Playmobiel. Voor volwassenen zijn er onwijs veel leuke cadeautjes die je kunt geven, zoals kleding, sieraden, tassen, noem maar op. Om het zo persoonlijk mogelijk te maken, is het goed om je goed te verdiepen in de ontvanger. Je kent ze immers het beste.

Bezoek de bron voor meer info