Kerst kado tips
Image default
Mode en Kleding

Hoe vaak was jij je bh?

Hoe vaak was jij je bh?

 

Veel vrouwen hebben het gevoel omdat ze hun beha dagelijks dragen deze ook vaak gewassen moet worden. Toch is dit niet het geval. Een gemiddelde bh hoef je namelijk bij voorkeur maar één keer per week te wassen. Wel is het zaak dat je ze natuurlijk regelmatig even laat luchten, dus niet iedere dag dezelfde draagt. Gemiddeld heeft een vrouw namelijk 3 bh’s wat zal betekenen dat je één bh gemiddelde 2 keer per week aan hebt. Wil jij je bh’s toch even wassen, dan is het verstandig dit niet iedere keer in de wasmachine te doen. Vooral wanneer je een sport bh met vulling hebt, kan dit de kwaliteit van je bh aantasten. Hoe je dit dan wel doet, dat lees je hier.

 

Was je bh met de hand

 

Net als dat je op de camping of op vakantie je kleding wel eens noodgedwongen met de hand moet wassen omdat er geen wasmachine was, geldt dat nu ook. Door je bikini en bh’s wat vaker in plaats van in de wasmachine met de hand te wassen, blijven ze veel langer mooi. Doordat een wasmachine al snel twee uur draait, kun je je voorstellen dat dit niet heel goed is voor de kwaliteit van je bh’s wanneer je dit meermaals per week doet. Probeer jezelf daarom dus ook aan te leren dat je een bh één keer per week met de hand wast en één keer per maand in de wasmachine doet.

 

Gebruik een waszak

 

Het gebruik van een waszak is van groot belang. Het maakt namelijk niet uit welke bh maat je hebt, de kans dat er iets blijft haken blijft altijd aanwezig. Een beugel of sluiting die losschiet, kan voor onherstelbare schade zorgen aan je wasmachine, waar je natuurlijk niet op zit te wachten. Een waszak is immers vaak maar een paar euro en daar kun en wil jij vast het risico niet voor lopen dat je bh of erger nog, je wasmachine door kapot gaat. 

 

Was op lage temperaturen

 

Als het goed is, dan wordt een bh doorgaans niet zo heel vies. Je kunt ze daarom prima op 30 graden wassen. Dit scheelt niet alleen een hoop energie, maar is tevens ook nog eens een stuk beter voor het milieu. Zo sla je dus direct twee vliegen in één klap. Geen zin om je bh te wassen, dan kun je ook kiezen voor een verfrissende spray. Dit moet je natuurlijk niet te vaak doen, maar af en toe kan het natuurlijk geen kwaad. bijvoorbeeld wanneer jij je bh snel nodig hebt en dus geen tijd hebt om te wachten totdat hij droog is, is dit een goede manier om hem weer snel fris te laten ruiken.

 

Gerelateerde artikelen

Welke tas heeft een man het liefst?

Birckenstock sandalen online kopen