Kerst kado tips
Image default
Vervoer en transport

3 onmisbare aanhangwagen onderdelen

 

1. Een neuswiel

Ten eerste is er het neuswiel, dat zowat de basis vormt van de aanhangwagen én bijdraagt aan een vlot en veilig transport. Het is erg belangrijk om te kiezen voor een wiel dat de ideale balans biedt tussen flexibiliteit en stabiliteit. Daarom is het beter om te investeren in een model van een betrouwbaar merk. U betaalt dan wel iets meer, uiteindelijk gaat het transport van goederen sneller én veiliger. Let ook zeker op de compatibiliteit van het neuswiel met uw aanhangwagen!

2. Een handlier

Vervolgens is er ook de handlier, een belangrijk onderdeel van een aanhangwagen voor wie regelmatig zware lasten transporteert. Zo’n lier leent zich perfect om bijvoorbeeld een boot, voor recreatief of professioneel gebruik, op een speciale aanhangwagen te trekken én vast te zetten. Bij de zoektocht naar een goede handlier is het vooral van belang dat u aandacht besteedt aan het maximale draaggewicht van de lier. Ook de aanwezigheid van een rem en het type bedieningssysteem zijn zaken die u niet over het hoofd mag zien.

3. Kentekenplaatverlichting

Ten slotte is er ook verlichting voor de kentekenplaat van de aanhangwagen zelf. Het is namelijk wettelijk vereist om ook aanhangsels aan uw wagen van een nummerplaat te voorzien. Als u regelmatig met zo’n aanhangwagen rijdt, dan brengt dat echter heel wat risico’s met zich mee, vooral als het donker is. En dat maakt meteen duidelijk dat een lampje als verlichting voor uw kentekenplaat geen overbodige luxe is. Doorgaans kunt u dit lampje gemakkelijk op of naast de nummerplaat bevestigen, zodat andere bestuurders altijd een veilige afstand houden van uw voertuig. En dat maakt het vervoeren van goederen tegelijkertijd veiliger én efficiënter.

Vertrouw op aanhangwagen onderdelen van de beste kwaliteit

Aanhangwagen onderdelen, waaronder degene die hierboven werden vernoemd, zijn onmisbaar voor een veilig en vlot transport. Zowel in privé-aangelegenheden als voor zakelijk vervoer. De beste tip is misschien wel nog om te investeren in onderdelen bij een aanhangwagen groothandel van goede kwaliteit. Zo gaan uw accessoires langer mee én komen ze uw rijveiligheid zeker ten goede!