Kerst kado tips
Image default
Kerst

Coderen is beter voor een bedrijf

Coderen is voor ieder bedrijf onmisbaar. Voor kleinere bedrijven is het coderen van de processen iets minder belangrijk dan voor grotere bedrijven, maar ook kleinere bedrijven hebben er baadt bij als alle informatie gecodeerd is.
Coderen wordt gedaan met een codeersysteem. Een codeersysteem is een systeem dat ervoor zorgt dat de goede informatie op het goede moment op de goede plek komt tegen minimale kosten. Zo zorgt een codeersysteem ervoor dat dingen beter lopen in een bedrijf en er minder dingen verkeerd gaan omdat alle informatie op de juiste tijd op de juiste plek komt omdat alle goede informatie voorhanden is.
Een bekend voorbeeld van een codeersysteem is de introductie van de barcodes in supermarkten. Elk product uit de supermarkt heeft een unieke barcode. Deze barcode maakt het mogelijk om op elk moment te zien waar producten in de supermarkt liggen. Verder is het met deze barcodes mogelijk om de voorraad aan kassa’s te koppelen, waardoor het makkelijker wordt voor de supermarkt om de producten af te leveren. Het hebben van deze barcodes vereist alleen wel een kleine investering. Om dit te verwezenlijken hoeft er alleen een barcode printer te worden aangeschaft om de barcodes te printen.
Een dergelijk systeem is in bijna elke bedrijf mogelijk. Bijna elk bedrijf heeft een voorraad en met een voorraad is het bijna altijd wel mogelijk om door middel van coderen de voorraad netjes op te bergen met behulp van de informatie over de voorraad. Door het coderen van de voorraad is het voor bijna elk bedrijf mogelijk om verspillingen in de voorraad te voorkomen. Ook de andere stromen in een bedrijf kunnen worden gecodeerd. Er zijn veel meer manier om te coderen dan met barcodes. Je kan ook coderen met een kabel printer, een hot foil printer, continous inkjet printer, klein karakter printer, een lotnummer printer en nog vele andere printers.

Bezoek de bron voor meer info