Kerst kado tips
Image default
Kerst

Stuur de kinderen naar buiten

Het kind van tegenwoordig is al vroeg actief in de moderne wereld. Waar de jongeren onder ons vroeger misschien hun eerste mobieltje op de middelbare school kregen en de ouderen onder ons nog in de tijd leefden zonder mobieltje, hebben de kinderen van nu al vaak op jonge leeftijd (6, 7, 8 jaar) een eigen smartphone met alles erop en eraan. Of dat goed of slecht is laten we nu even in het midden en is uiteraard aan de ouders zelf om te bepalen, maar het blijft jammer dat kinderen hierdoor minder aan andere dingen toe lijken te komen.

 

Gelukkig wordt er nog veel afgesproken met vriendjes en vriendinnetjes, wat onmisbaar is in de sociale vorming van het kind, maar aan buitenspelen wordt gewoon minder toegekomen. En dat terwijl als de kinderen het eens doen, ze er vaak achter komen hoe leuk het is om de grote wereld te ontdekken buiten en niet achter het schermpje te blijven zitten.

 

Het is aan ons als ouders de taak om de kinderen die ontdekkingstocht ook te gunnen. Voorkomen dat ze actief zijn in de digitale wereld zal lastig worden (de meeste kinderen zijn zo slim om dan wel bij een vriendje te gaan spelen), maar een beetje meer stimuleren dat de kinderen naar buiten gaan, zou kunnen helpen. Daarbij moet je als ouder ook de risico’s accepteren. Het kind kan zich eens bezeren en er gaat vaak zat een broek kapot of deze wordt ontzettend vies, maar laat de kinderen nou eens lekker kind zijn. Dan kan het helpen als je in je eigen achtertuin ook buiten speeltoestellen plaatst. Zo leren de kinderen eerst in een veilige omgeving buiten te spelen. Kies als materiaal bijvoorbeeld speeltoestellen hout. Dit is vaak duurzaam en gaat lang mee, zonder dat het lomp zwaar of lomp duur wordt. Succes verzekerd!

Bezoek de bron voor meer info